ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΕΤΥΚ θέλει να κλείσει τις τράπεζες

Ο λόγος αυτή τη φορά στην Τρ.Κύπρου για τη μη παραχώρηση με το μισθολόγιο του περασμένου Ιανουαρίου της ΑΤΑ και της ετήσιας προσαύξησης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Με λήψη απεργιακών μέτρων απειλεί η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου την Τράπεζα Κύπρου, καθώς όπως αναφέρει η εγκύκλιος που εξέδωσε, η δεύτερη δεν παραχώρησε με το μισθολόγιο του περασμένου Ιανουαρίου της ΑΤΑ και της ετήσιας προσαύξησης στους δικαιούχους.

Τα μέτωπα τα οποία άνοιξε η ΕΤΥΚ αυτή την εβδομάδα είναι δύο, άρχισε με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και φαίνεται να κλείνει με την Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, η Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, προχωρώντας για ακόμα μια φορά σε μονομερείς ενέργειες, οι οποίες καταδεικνύουν ασέβεια προς τις υφιστάμενες συμφωνίες, τους εργασιακούς θεσμούς αλλά και προς το ίδιο το προσωπικό της, αποφάσισε αυθαίρετα την μη παραχώρηση με το μισθολόγιο του περασμένου Ιανουαρίου της ΑΤΑ και της ετήσιας προσαύξησης στους δικαιούχους συναδέλφους.

Η Ένωση αναφέρει πως μέχρι σήμερα η Τράπεζα δεν έχει ανταποκριθεί, γι’ αυτό και η Γενική Γραμματεία της Οργάνωσής, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του πρόσφατου Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου, αποφάσισε όπως προχωρήσει με τη διεξαγωγή Επαρχιακών Γενικών Συνελεύσεων, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 3:30 μ.μ. ως ακολούθως:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ Κεντρικά Γραφεία ΕΤΥΚ, Πρεβέζης 8, 1ος όροφος
ΛΕΜΕΣΟΣ Γραφεία ΕΤΥΚ, Αμμοχώστου 17 (έναντι Debenhams)
ΛΑΡΝΑΚΑ Γραφεία ΕΤΥΚ, Γωνία Κιλκίς και Κωστή Παλαμά (Κτήριο ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.)
ΠΑΦΟΣ Γραφεία ΕΤΥΚ (Κτήριο ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. - πίσω από ΑΤΗΚ)
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Δημαρχείο Παραλιμνίου

Κατά τις Γενικές Συνελεύσεις θα γίνει ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσή μας να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας, για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, υπογραμμίζει η ΕΤΥΚ.

Μέσα στην εβδομάδα και για Συνεργατισμό

Για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας έκανε λόγο και στα μέσα της εβδομάδας η ΕΤΥΚ, αναφορικά με τις απολύσεις των 17 υπαλλήλων του Συνεργατισμού που δεν πλήρωναν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια που είχαν λάβει από τη ΣΚΤ.

Το ζήτημα αυτό δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς η ΣΚΤ ανέστειλε και δεν ακύρωσε τις απολύσεις των 17 ατόμων, δίνοντας περιθώριο μέχρι τις 19 Μαρτίου για να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι γενικές συνελεύσεις της ΕΤΥΚ την 1η Μαρτίου στις 5 πόλεις της Κύπρου δεν αναβλήθηκαν και ακόμα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για απεργία και στην ΣΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση