ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Goldman Sachs προβλέπει συμφωνία Λονδίνου - Ε.Ε.

«Προβλέπουμε πως Βρετανία και Ε.Ε. θα συνάψουν συμφωνία ελευθέρου εμπορίου που θα καλύπτει τα αγαθά» σημειώνει η GS

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα καταφέρει, τελικά, να πετύχει συμφωνία με την Ε.Ε., η οποία θα καλύπτει το εμπόριο αγαθών, και θα καταφέρει, επίσης, να την «περάσει» από το βρετανικό Κοινοβούλιο, προέβλεψαν χθες οικονομικοί αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Θεωρούν, ωστόσο, πως έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για μη επίτευξη συμφωνίας, για χαοτική έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Το βασικό μας σενάριο προβλέπει συντεταγμένη έξοδο, αν και, ομολογουμένως, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για το αντίθετο», αναφέρει η Goldman Sachs σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της. «Προβλέπουμε πως Βρετανία και Ε.Ε. θα συνάψουν συμφωνία ελευθέρου εμπορίου που θα καλύπτει τα αγαθά, αλλά θα εξαιρεί τις περισσότερες υπηρεσίες».

Περίπου το 80% των εξαγωγών της Βρετανίας αποτελείται από υπηρεσίες. Στο τέλος, δηλαδή τον Δεκέμβριο, η πρωθυπουργός Μέι θα καταφέρει να πείσει το Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία που θα έχει πετύχει, προβλέπει η GS. «Μπορεί να μην υπάρχει σαφής κοινοβουλευτική πλειοψηφία για κάποια συγκεκριμένη πρόταση Brexit, ωστόσο υπάρχει πλειοψηφία που πιστεύει πως πρέπει να αποφευχθεί η έξοδος χωρίς συμφωνία», αναφέρουν οι αναλυτές της GS. Στην περίπτωση, όμως, που η Μέι δεν καταφέρει να «περάσει» τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο, η Βρετανία θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και ενδεχομένως με κυβέρνηση των Εργατικών.

Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει χρονική επέκταση των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. ή ακόμη και ανατροπή της απόφασης για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., λέει η GS. Οι διοικήσεις των βρετανικών εταιρειών ανησυχούν για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η χώρα την Ε.Ε. χωρίς να έχει εξασφαλίσει εμπορική συμφωνία, αλλά και για το ενδεχόμενο η συμφωνία που θα προκύψει να μην επιτρέπει την ελεύθερη διεξαγωγή εμπορίου.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιγμα καταλόγων εγγραφής ειδικών γιατρών, ενόψει εισφορών ΓεΣΥ

«Πολυ κακως η κυβερνηση χρυσωνει τους γιατρους για να συμμετασχου στο ΓΕΣΥ, θα πρεπει να προχωρησει με ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:28

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X