ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Ιδιωτικοποιείται ο Συνεργατισμός

Αρχίζει η διαδικασία για ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας - Μέχρι τον Ιούνιο οι αλλαγές

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αρχίζει η διαδικασία για ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Με τη Citigroup στο πλευρό της μετά τη συμφωνία του φθινοπώρου του 2017, γίνεται επανεκκίνηση για την ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού. Μέχρι τις 29 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να μπουν σε ένα "εικονικό δωμάτιο" που έχει δημιουργηθεί, ώστε να εξεταστεί το προφίλ τους, με τις προσφορές τους να δοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μέχρι τον Ιούνιο δεν αποκλείεται να υπάρχει αλλαγή στην ιδιοκτησιακή δομή του Συνεργατισμού, κάτι που αν και "ξενίζει" είναι θετική εξέλιξη. Επί της ουσίας δηλαδή, πρόκειται να επιτύχει ότι ήθελε εδώ και χρόνια, να μην είναι τράπεζα που έχει εξάρτηση από το κράτος και πολύ πιο πριν από το 2020 που είχε στο χρονοδιαγραμμά του.

Ο Συνεργατισμός πλέον θα δώσει δύο επιλογές στους επενδυτές, εκ πρώτης οι επενδυτές που θα ενδιαφερθούν να αυξήσουν τα κεφαλαία του, ενώ στη δεύτερη να αγοράσουν μέρος ή όλα τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας τα οποία μπορεί να είναι Εξυπηρετούμενα, ή και Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Σημειώνεται πως ενώ το κράτος αναμενόταν να έχει 25% συμμετοχή μέχρι το 2020 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα, ενδεχομένως αυτό να γίνει πριν το 2020 με αυτή τη διαδικασία.

Η ανακοίνωση της ΣΚΤ

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα Λτδ («ΣΚΤ», ή αλλιώς «Τράπεζα») έχει διορίσει τη CitigroupGlobalMarketsLtd. (“Citi”) ως τον αποκλειστικό χρηματοοικονομικό της σύμβουλο στη διαδικασία προσδιορισμού ενδιαφέροντος για επένδυση είτε

(Α) στον πλήρως αδειοδοτημένο τραπεζικό οργανισμό, ή

(Β) στο σύνολο ή μέρος των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της ΣΚΤ (κάθε μία «Στρατηγική Συναλλαγή»), στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, στις 12.00 μμ (ώρα Μ. Βρετανίας).

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Citi στη διεύθυνση project.coral.2018@citi.com.

Η CitigroupGlobalMarketsLimited, η οποία έχει άδεια λειτουργίας από την PrudentialRegulationAuthority και εποπτεύεται από την PrudentialRegulationAuthority και την FinancialConductAuthority, και ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκλειστικά για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα σε σχέση με τη Διαδικασία, και δεν ευθύνεται έναντι οποιουδήποτε τρίτου, πλην της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, για την παροχή της προστασίας που προσφέρεται στους πελάτες της για την παροχή συμβουλών σε σχέση με τη Διαδικασία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα αναφέρεται στην παρούσα.

Ούτε αυτή η ειδοποίηση ούτε η κοινοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος αποτελεί, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για οποιαδήποτε προσφορά πώλησης ή πρόσκληση για προσφορά εγγραφής ή αγορά οποιoδήποτε κινητών αξιών ή αγοράς οποιoδήποτε τίτλων από οποιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία ή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες όπου είναι παράνομο να γίνει μια τέτοια προσφορά ή προσέλκυση. Η διανομή αυτής της ειδοποίησης σε ορισμένες δικαιοδοσίες μπορεί να περιορίζεται από το νόμο και οι παραλήπτες πρέπει να τηρούν εαυτούς ενήμερoυς και να τηρούν τυχόν ισχύουσες νομικές ή εποπτικές προϋποθέσεις σχετικά με τη διανομή ή την κατοχή της παρούσας ειδοποίησης.

Ούτε η ΣΚΤ, ούτε η Citi, ούτε οι αντίστοιχοι διευθυντές, αξιωματούχοι, εργαζόμενοι, συμβούλοι ή αντιπρόσωποι τους ή των συνεργατών τους (“Συνδεδεμένα Μέρη”) αποδέχονται οποιαδήποτε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε προσώπου σε σχέση με τη διανομή ή την κατοχή αυτής της πρόσκλησης σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση