ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:30
 

Το εκ πρώτης όψεως καίει τους 4 της πρώην Λαϊκής

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε ότι υπάρχει υπόθεση για τους κατηγορούμενους

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Χωρίς να παραγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την τελική απόφασή του, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάνθηκε πως στην πρώτη ποινική υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας υπάρχει υπόθεση για τους 4 κατηγορουμένους. Το Δικαστήριο στην ενδιάμεση απόφασή του για το εκ πρώτης όψεως αποφάνθηκε πως από τα όσα έχουν παρουσιαστεί ενώπιον στοιχειοθετούνται τα συστατικά των αδικημάτων εναντίον και των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση, οι οποίοι στη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας θα κληθούν σε απολογία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν από κοινού δύο κατηγορίες, η πρώτη για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και η δεύτερη για το αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης. Κατηγορούμενοι στην ποινική της πρώην Λαϊκής είναι οι : Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κουννής, ο μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Νεοκλής Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκος Φόρος.

Από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η πρώτη ποινική της πρώην Λαϊκής ουσιαστικά στοιχειοθετήθηκε από έρευνες που πραγματοποίησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που εκτός από τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν προέκυψαν και στοιχεία για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα. Ο φάκελος εστάλη στη Νομική Υπηρεσία και ουσιαστικά αποτέλεσε τη βάση για καταχώρηση ποινικής υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου.

Συνολικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει στείλει εννέα φακέλους στη Νομική Υπηρεσία οι τέσσερις αφορούν την Τράπεζα Κύπρου, οι τρεις την πρώην Λαϊκή, μία την Ελληνική Τράπεζα και μία τον Ευθύμιο Μπουλούτα, το πρώην στέλεχος της Λαϊκής. Και για τις εννέα περιπτώσεις, εκτός από τις έρευνες για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, έχουν επιβληθεί ήδη διοικητικά πρόστιμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση