ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:46
 

Νουί: «Γραφείο κατά του ξεπλύματος» στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό

Η ΕΚΤ εργάζεται για τη δημιουργία συντονιστικού γραφείου στον ΕΕΜ επί θεμάτων ξεπλύματος χρήματος.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ανάγκη για λήψη μιας πιο ευρωπαϊκής προσέγγισης στην αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος επεσήμανε η απερχόμενη Πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ), Ντανιέλ Νουί, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ εργάζεται για τη δημιουργία συντονιστικού γραφείου στον ΕΕΜ επί θεμάτων ξεπλύματος χρήματος.

«Πρέπει να λάβουμε μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος», δήλωσε η κ. Νουί στην τελευταία της παρουσία στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπό την ιδιότητά της ως Πρόεδρος του ΕΕΜ, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξεταστεί ένα πιο ψηλό επίπεδο εναρμόνισης των κανονισμών σε επίπεδο εποπτικού πλαισίου.

Η κ. Νουί απεκάλυψε ότι «εργαζόμαστε στην εντατικοποίηση της προληπτικής μας εργασίας σε αυτό το θέμα με τη δημιουργία ενός συντονιστικού ρόλου για τον ΕΕΜ σχετικά με θέματα ξεπλύματος μέσω της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ, σε σχέση με την κατανομή αρμοδιοτήτων κατά του ξεπλύματος στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Όπως ανέφερε, ο σκοπός είναι όπως αυτό το «γραφείο κατά του ξεπλύματος», όπως το αποκάλεσε, να εκτελεί τρεις ρόλους. Να ενεργεί ως ενιαίο σημείο εισόδου σε σχέση με την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ξεπλύματος χρήματος μεταξύ της ΕΚΤ και των αρμόδιων εθνικών αρχών, τη σύσταση και προεδρία ενός «δικτύου κατά του ξεπλύματος» μεταξύ των Μεικτών Εποπτικών Ομάδων που είναι αρμόδιες για τις τράπεζες τα επιχειρηματικά μοντέλα των οποίων οδηγούν σε μεγάλους κινδύνους λόγω ξεπλύματος χρήματος και τρίτο να ενεργεί ως κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Σε αυτή τη βάση, κατέληξε, το γραφείο κατά του ξεπλύματος θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη των θέσεων της ΕΚΤ σε θέματα ξεπλύματος χρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X