ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων το 2017

Μισό εκατομμύριο περισσότεροι τουρίστες ήρθαν στην Κύπρο σε διάστημα 12 μηνών

Newsroom K

Την καλύτερη του φάση διανύει ο κυπριακός τουρισμός, ο οποίος καταγράφει ρεκόρ αφίξεων για όλο το 2017, ενώ και κατά τον Δεκέμβριο όπου κατά παράδοση είναι χαμηλός τουριστικά μήνας, είχαμε τις ψηλότερες αφίξεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο. 

Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2017 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.652.073 σε σύγκριση με 3.186.531 την αντίστοιχη περίοδο του 2016 σημειώνοντας αύξηση 14,6% αλλά και ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τη διάρκεια ενός έτους

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο η αύξηση των τουριστών ήταν της τάξης του 12,5%, που καταδεικνύει ότι σταδιακά το στοίχημα για την εποχικότητα του τουρισμού στην Κύπρο έχει αρχίσει να κερδίζεται. Μιλώντας με πραγματικούς αριθμούς αριθμούς τον περασμένο Δεκέμβριο έφτασαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου 98, 924 χιλιάδες τουρίστες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016 όπου οι αφίξεις είχαν φτάσει τις 87.927.

Εκτοξεύθηκαν οι αφίξεις από Ισραήλ

Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 8% τον Δεκέμβριο του 2017 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016 ενώ παρατηρήθηκε και 6,9% αύξηση από την Ελλάδα. Αρκέτα μικρή αύξηση σημειώθηκε από τη Ρωσία ενώ από το Ισραήλ σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 38,7%. Μικρή μείωση σημειώθηκε στις αφίξεις από τον Λίβανο της τάξης του 1,4%.

Κυριότερες αγορές

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα αποτελούν την κύρια πηγή τουρισμού για την Κύπρο για τον Δεκέμβριο του 2017 με ποσοστά 28,5% και 14,1% αντίστοιχα, ενώ οι αφίξεις από την Ρωσία αποτελεί το 12,4% των τουριστών και από το Ισραήλ το 10,2%.

Ο σκοπίς ταξιδιού ήταν για το 51,4% οι διακοπές για το 36,2% η επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς ενώ το 12,4% ήρθαν στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα ταξιδιωτών η οποία διεξάγεται στις αφίξεις των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου καθώς και από διοικητικές πηγές όπως τις μηνιαίες αφίξεις από τα λιμάνια.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Κατασκευάζοντας ενόχους σε μέρες κρίσης

«Όντως, βιοι παραλληλοι στην αντιμετωπιση της οικονομιας: τουρκια = ελλαδα = κυπρος. Οπως λεμε: ερντογαν ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:51

Παίρνουν μέτρα στα κατεχόμενα για την οικονομική κρίση

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε γιατί έχουν πολλούς αδελφούς τους Ελληνοκύπριους Που ...»
Andreas  |  12:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση