ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι εργαζόμενοι στη ΣΚΤ είπαν ναι στην ΕΤΥΚ για λήψη μέτρων

Eξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, το οποίο θα συνεχίσει να επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ομόφωνα με ποσοστό 99,08%, οι εργαζόμενοι στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), εάν κριθεί αναγκαίο, να μη διστάσει, να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΕΤΥΚ στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια των Συνελεύσεων, έγινε ενημέρωση "για την απαράδεχτη ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας να απολύσει, με αυθαίρετο τρόπο αριθμό υπαλλήλων με τη δικαιολογία ότι είχαν προβλήματα με την αποπληρωμή των δανείων τους" και για τις μέχρι τώρα ενέργειες της ΕΤΥΚ.

Οι εργαζόμενοι, αφού ενημερώθηκαν και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα αυτό, με μυστική ψηφοφορία, σχεδόν ομόφωνα (99,08%), εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, το οποίο θα συνεχίσει να επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος, εάν κριθεί αναγκαίο να μη διστάσει, να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας.

"Η άμεση και έντονη αντίδραση της Οργάνωσής μας, στην πρωτοφανή, για τα εργασιακά δεδομένα του χώρου μας, ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας, είχε ως αποτέλεσμα η Τράπεζα να «αναστείλει τις απολύσεις»", σημειώνεται.

"Χαιρετίσαμε ως θετική την πιο πάνω εξέλιξη, τονίζουμε όμως ότι, η Οργάνωσή μας (δυστυχώς για κάποιους) δεν μπορεί να αποδεχθεί «λύσεις» που αφήνουν εκτεθειμένους τόσο τους επηρεαζόμενους συναδέλφους αλλά και εγκυμονούν κινδύνους για το σύνολο των μελών μας, γι’ αυτό και απαιτεί ακύρωση και όχι αναστολή των απολύσεων και οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την αποπληρωμή των δανείων τους να τύχουν του ίδιου χειρισμού που τυγχάνουν και οι πελάτες της Τράπεζας", προστίθεται.

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι, όπως τόνισε και στο παρελθόν, ουδέποτε υπήρξε αυτοσκοπός, ιδιαίτερα δε κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση