ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:25
 

Παράταση τριών μηνών πήρε η Ερευνητική για ΣΚΤ

Μεταξύ Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πόρισμα δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, λόγω του όγκου του διαθέσιμου υλικού και δεδομένου ότι οι ακροάσεις θα ολοκληρωθούν γύρω στα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους όρους εντολής της, η Επιτροπή διορίστηκε για περίοδο τριών μηνών, με δυνατότητα παράτασης για τρεις ακόμα μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων, η Ερευνητική Επιτροπή θα αρχίσει το μεγάλο έργο του διαβάσματος και της καταγραφής των στοιχείων και της διασταύρωσης των καταθέσεων, έργο για το οποίο θα υπάρξει συνδρομή ομάδας συμβούλων και εμπειρογνωμόνων, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σημερινή συνάντηση των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, αφορά θέματα λειτουργίας και διαδικασιών της Επιτροπής και ιδιαίτερα το θέμα του προϋπολογισμού για την πρόσληψη συμβούλων.

Πληροφορίες από την Επιτροπή διαψεύδουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η συζήτηση με τον Γενικό Εισαγγελέα αφορά το όποιο πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο όπως επισημαίνεται δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί την ώρα που ακόμα λαμβάνονται καταθέσεις και εκκρεμούντων ακόμα σημαντικών ακροάσεων όπως αυτών του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, της Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, του τέως Γενικού Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη και άλλων. Σημειώνεται επίσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν γνωρίζει ούτε και πρέπει να γνωρίζει όσα συζητούνται από την Επιτροπή αναφορικά με τα συμπεράσματά της πριν από την ολοκλήρωση της Έρευνας.

Οι ακροάσεις της ερευνητικής Επιτροπής θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη με την κατάθεση του πρώην Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη και του Ανώτερου Διευθυντής Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων Βαρνάβα Κουρουνά.

Οι ακροάσεις της Επιτροπής θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα καταθέσει εκ νέου ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης της συμμετοχής της Δημοκρατίας στην Ιδιοκτησιακή δομή Πιστωτικών ιδρυμάτων, Διονύσης Διονυσίου. Το επίσημο πρόγραμμα της Επιτροπής για την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, εντός της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση