ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να μην επηρεάζουν την απόδοσή σας, οι διεθνείς αναταραχές

Από την πανδημία έως την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Γάζα και το Ισραήλ, οι σκληρές εικόνες άλλων ανθρώπων μπορεί να προκαλέσουν πολύ αρνητικά συναισθήματα σε όσους τις βλέπουν.

Το να είναι κανείς καλά ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ειδικά αυτές τις μέρες, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική του υγεία.

Από την πανδημία έως την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Γάζα και το Ισραήλ, οι σκληρές εικόνες άλλων ανθρώπων μπορεί να προκαλέσουν πολύ αρνητικά συναισθήματα σε όσους τις βλέπουν.

Ως εκ τούτου, η εργασία και άλλες ευθύνες ίσως να φαίνονται ανώφελες συγκριτικά με μεγαλύτερες υπαρξιακές απειλές.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές από τη Katharine Manning, ειδικό με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, στον χειρισμό της δυσφορίας στον εργασιακό χώρο:

1. Πάρτε χρόνο για να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας

Αντί να καταπιέζει κανείς τα αρνητικά του συναισθήματα, η Manning προτείνει να δώσει στο εαυτό του την άδεια να τα νιώσει. Παράλληλα καλό θα ήταν να δώσει προτεραιότητα στα χόμπι που του αρέσουν, έτσι ώστε να ξεπεράσει πιο γρήγορα όσα νιώθει.

2. Αναγνωρίστε αυτά για τα οποία είστε ευγνώμονες

Για να έχει κανείς ξανά όρεξη για δουλειά, η Manning συμβουλεύει να σκεφτεί τουλάχιστον τρία πράγματα για τα οποία είναι περήφανος ή και ευγνώμων στο τέλος κάθε μέρας. «Η εξουθένωση μπορεί να προκληθεί από ένα αίσθημα αναποτελεσματικότητας, σαν να μην κάνετε τίποτα πραγματικά», λέει. «Έτσι, το να αλλάξετε λίγο την οπτική σας μετρώντας τις νίκες σας, αντί να κοιτάτε γύρω σας όλα τα πράγματα που πάνε στραβά στον κόσμο, μπορεί να σας βοηθήσει». Αυτές οι νίκες δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα επιτεύγματα. Το να θυμάται κανείς να ρωτήσει έναν φίλο αν είναι καλά ή να πάει για μια ωραία βόλτα την ώρα του μεσημεριανού θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο.

3. Επανασυνδεθείτε με τον σκοπό σας

Σε περιόδους που δεν υπάρχει ιδιαίτερη όρεξη για δουλειά είναι σημαντικό να σκέφτεται κανείς τους λόγους που έχει επιλέξει να εργάζεται στον κλάδο ή τη θέση που βρίσκεται. Αυτό τον κάνει να επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και να βρίσκει περισσότερη όρεξη να εργαστεί.

4. Ελέγξτε αν οι συνάδελφοί σας είναι καλά περισσότερες από μία φορές

Συχνά οι συνάδελφοι ρωτάνε ο ένας τον άλλον αν είναι καλά, σε περιόδους παγκόσμιας αναταραχής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ωστόσο σύμφωνα με τη Manning, δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο μία φορά, αφού ο χρόνος που αναλύει ο καθένας τα συναισθήματά του είναι διαφορετικός.

Με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση