ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:23
 

Σε συνέδριο του ΟΗΕ ο Νίκος Κουγιάλης

Επίκεντρο η Εφαρμογή του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 14 για τους Ωκεανούς και τις Θάλασσες

Newsroom K

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Εφαρμογή του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 14 για τους Ωκεανούς και τις Θάλασσες το οποίο και προσφώνησε την Τρίτη 6 Ιουνίου. Στο Συνέδριο που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη και θα διαρκέσει από τις 5 μέχρι 9 Ιουνίου, λαμβάνουν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Κουγιάλης στην ομιλία του υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του Συνεδρίου το οποίο θέτει στο προσκήνιο την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών σε διεθνές επίπεδο για την προστασία και τη διασφάλισητης βιωσιμότητας των θαλασσών και των ωκεανών που αποτελούν βασική πηγή για την ανθρώπινη επιβίωση και ευημερία.

«Η προστασία των θαλασσών και των ωκεανών μας μπορεί να επιτευχθεί μέσω της παγκόσμιας και περιφερειακής συνεργασίας. Σε διεθνές επίπεδο, η Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών» είπε ο κ. Κουγιάλης. «Οι οικονομίες και η ευημερία των νησιωτικών κρατών βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο υγιές θαλάσσιο περιβάλλον. Σήμερα οι θάλασσες και οι ωκεανοί απειλούνται από την υπεραλιεία, τη ρύπανση και γενικά την υποβάθμιση της θαλάσσιας ζωής. Έχουμε υποχρέωση να εντείνουμε τις προσπάθειες για προστασία των θαλασσών και να τις διαφυλάξουμε για τις επερχόμενες γενεές» ανέφερε. Πρόσθεσε παράλληλα ότι πέραν από τη διεθνή συνεργασία, υπάρχουν επίσης σημαντικές πρωτοβουλίες που απορρέουν από περιφερειακές συμβάσεις ή θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Υπουργός υπογράμμισε επίσης τη σημασία της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας η οποία καθορίζει το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να διεξάγονται όλες οι δραστηριότητες στους ωκεανούς και στις θάλασσες.

Ο Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε επίσης σε θεματική συζήτηση για την Αντιμετώπισης της Θαλάσσιας Ρύπανσης. Στην παρέμβαση του επικεντρώθηκεστα προβλήματα και τις προκλήσεις για τη Μεσόγειο Θάλασσα και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Κυπριακής κυβέρνησης για την επίλυση τους και στη συνεργασία με γειτονικές χώρες.

Σε αυτά τα πλαίσια έκανε αναφορά σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι Υπουργοί της Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου οι οποίοι υπογράμμισαν τησημασία της προστασίας της Μεσογείου, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις διεθνείς δεσμεύσεις τους που απορρέουν, μεταξύ άλλων, από τη Σύμβαση της Βαρκελώνης και τη Συμφωνία του Παρισιού και συμφώνησαν να συνεργαστούν σε τομείς προτεραιότητας ώστε να συμβάλουν στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 14.

Τέλος ο κ. Υπουργός συμμετείχε σε υπουργικού επιπέδου συνάντηση της Κοινοπολιτείας με αντικείμενο τη γαλάζια ανάπτυξη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X