ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

To μαύρο φλαμίνγκο επέστρεψε στο Ακρωτήρι

Το μαύρο φλαμίνγκο θεωρείται μοναδικό στο είδος του, επανεμφανίστηκε για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια επανεμφανίστηκε το σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο στην Αλυκή Ακρωτηρίου, προκαλώντας ενθουσιασμό στους υπεύθυνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.
 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Βρετανικές Βάσεις, η επιστροφή του μαύρου φλαμίνγκο θεωρείται επιτυχία για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου το οποίο «έχει επενδύσει πολύ χρόνο και πολλά μέσα για να εξασφαλίσει ότι η προστατευόμενη από τη συνθήκη Ramsar Αλυκή θα παραμείνει ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τη μετανάστευση πτηνών και άλλων ειδών».
 
Το μαύρο φλαμίνγκο θεωρείται μοναδικό στο είδος του, με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως το μαύρο του χρώμα οφείλεται σε περισσότερη παραγωγή ποσότητας μελανίνης, λόγω γενετικής ανωμαλίας.
 
Ο Παντελής Χαριλάου, υπεύθυνος περιβάλλοντος των Βρετανικών Βάσεων δήλωσε ότι ήταν ενθουσιασμένος που είδε το φλαμίνγκο να επιστρέφει πάλι φέτος, καθώς πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν την τύχη να το δουν από κοντά.
 
«Η επιστροφή του σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν αυτό το υπέροχο θέαμα και φυσικά είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι το μόνο φλαμίνγκο του είδους του στον κόσμο», προσθέτει.
 
Αρκετοί έχουν επισκεφθεί την περιοχή με την επανεμφάνιση του σπάνιου αυτού πουλιού, ωστόσο οι Βρετανικές Βάσεις υποδεικνύουν πως όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς «εάν ο κόσμος περπατά στην Αλυκή, μπορεί να διαταράξει το βιότοπο των πουλιών».
 
Τα φλαμίνγκο παραμένουν στην περιοχή συνήθως μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, ενώ το μαύρο φλαμίνγκο είχε εμφανιστεί ξανά  στην Αλυκή Ακρωτηρίου το 2015 και το 2016.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση