ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:03
 

Ζημιές 85 δισ. δολαρίων από τις 10 χειρότερες καταστροφές λόγω κλιματικής αλλαγής

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν προκληθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, το 2018 έπληξαν όλες τις ηπείρους.

ΠΗΓΗ: Reuters

Από πλημμύρες έως μεγάλες περιόδους καύσωνα, δέκα από τις χειρότερες καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής του έτους που φεύγει προκάλεσαν ζημιές, τουλάχιστον 84,8 δισ. δολαρίων στις περιοχές που επλήγησαν.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη μελέτη που δημοσίευσε η βρετανική οργάνωση Christian Aid.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν προκληθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, το 2018 έπληξαν όλες τις ηπείρους, όπως αναφέρει η βρετανική οργάνωση, προειδοποιώντας πως πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για να αποφευχθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από την άνοδο της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα 20 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία έχουν σημειωθεί τα τελευταία 22 χρόνια.

«Αυτή η μελέτη δείχνει πως για αρκετούς ανθρώπους, η κλιματική αλλαγή έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους και τη ζωή τους αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Kat Kramer, επικεφαλής του οργανισμού για θέματα κλιματικής αλλαγής.

Οι ειδικοί τονίζουν πως η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας της Γης θα οδηγήσει σε έντονους καύσωνες, περισσότερες και πιο έντονες βροχοπτώσεις, μειωμένες σοδιές και λιγότερα αποθέματα νερού, προκαλώντας χρηματικές επιπτώσεις και ανθρώπινο πόνο.

Σχεδόν 200 κράτη έχουν θέσει ως στόχο να μειώσουν τον ρυθμό ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας , μέσω και της συμφωνίας του Παρισιού του 2015 για το κλίμα, αν και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτοί οι στόχοι που έχουν τεθεί ολοκληρώνονται με αργούς ρυθμούς.

Τα 20 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία έχουν σημειωθεί τα τελευταία 22 χρόνια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, προσθέτοντας πως το 2018 ήταν το τέταρτο πιο θερμό σε αυτή την «καυτή» λίστα.

Τα πιο κοστοβόρα και ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν το 2018 και συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή ήταν οι τυφώνες «Florence» και «Michael», οι οποίοι προκάλεσαν τουλάχιστον 32 δισ. δολάρια ζημιές καθώς έπληξαν τις ΗΠΑ, την Καραϊβική, και αρκετά σημεία της Κεντρικής Αμερικής.

Οι ΗΠΑ επλήγησαν και από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές κόστους άνω των 9 δισ. δολαρίων.

Η Ιαπωνία επλήγη από σοβαρές πλημμύρες το καλοκαίρι του 2018, καθώς επίσης και από τον δυνατό τυφώνα «Jebi» το φθινόπωρο. Αυτές οι δύο κλιματολογικές καταστροφές κόστισαν 9,3 δισ. δολάρια σε ζημιές.

Οι μεγάλες περίοδοι ξηρασίας στην Ευρώπη, οι πλημμύρες στη βόρεια Ινδία και ο τυφώνας «Mangkhut» στις Φιλιππίνες και την Κίνα βρίσκονται ανάμεσα στις πιο κοστοβόρες καταστροφές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή το 2018.

Η συνεχής άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχίζει να προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα και θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, καθώς οι πιο φτωχές και ευάλωτες κοινωνίες είναι αυτές που θα πληγούν περισσότερο, προσθέτει η μελέτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X