ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Grivalia ένας εξωτικός παράδεισος

Ενδεικτική της φιλοδοξίας της Grivalia Properties για την απόκτηση του Pearl Island

Kathimerini.gr

Ενδεικτική της φιλοδοξίας της Grivalia Properties να αναδείξει τη θυγατρική της, Grivalia Hospitality, σε μια αυτόνομη επενδυτική εταιρεία ακινήτων στον χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας, αποτελεί η συμφωνία για την απόκτηση του 60% ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά παγκοσμίως, του Pearl Island στον Παναμά, η οποία ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της Grivalia Hospitality έπειτα από 18 μήνες από την ίδρυσή της και ενώ, εν τω μεταξύ, αναζητούνταν πιθανοί «στόχοι» και στην ελληνική επικράτεια, κάτι βέβαια που συνεχίζεται και σήμερα.

Το Pearl Island είναι συνολικής επιφάνειας 13.230 στρεμμάτων και προσφέρει συνολική δομήσιμη επιφάνεια 500.000 τ.μ., καθώς προβλέπεται η ανάπτυξη ενός μοναδικού παραθεριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας, που θα εκτείνεται σε τρία πολυτελή θέρετρα, με ξενοδοχεία και εκατοντάδες βίλες και παραθεριστικές κατοικίες. Περαιτέρω αναπτύξεις θα αφορούν σε ένα μικρό εμπορικό χωριό, δύο μαρίνες ελλιμενισμού και άλλες συναφείς εγκαταστάσεις. Σε πρώτη φάση, η απόκτηση του 60% της επένδυσης θα κοστίσει στην Grivalia το ποσό των 27 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος ανάπτυξης θα είναι της τάξης των 66,5 εκατ. ευρώ με τραπεζική χρηματοδότηση 50%, η οποία έχει ήδη εξασφαλιστεί. Ωστόσο, όπως ανέφερε πρόσφατα στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Γιώργος Χρυσικός, σε πλήρη φάση ανάπτυξης, το εν λόγω ακίνητο εκτιμάται ότι θα αγγίζει σε αξία τα 500 εκατ. ευρώ. Εξίσου σημαντικό κρίνεται επίσης το ότι ο Παναμάς είναι μια φιλόξενη για τους επενδυτές χώρα.

Ωστόσο, το σημαντικότερο για την Grivalia είναι ότι το έργο έχει ωριμάσει σε σημαντικό βαθμό, καθώς η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια του πλειοψηφικού ποσοστού, Dolphin Capital Investors, έχει προβεί σε μια σειρά σημαντικών κινήσεων τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχοντας κατασκευάσει όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, όπως μονάδες επεξεργασίας υδάτων, διαχείρισης απορριμμάτων, παραγωγής ηλεκτρισμού, ενώ έχει ολοκληρώσει τον αεροδιάδρομο και έχει δημιουργήσει και οδικό δίκτυο 18 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, ο σχεδιασμός και οι προετοιμασίες των έργων. Ηδη μάλιστα, ένα μικρό μέρος της ανάπτυξης έχει ήδη παραδοθεί επιτυχώς από τον τοπικό εταίρο (όμιλος Eleta), που διατηρεί ποσοστό 40% της επένδυσης, και συμπεριλαμβάνει ένα παραθαλάσσιο κέντρο εστίασης και διασκέδασης, συγκροτήματα κατοικιών και πάνω από 30 βίλες που έχουν πωληθεί σε επιφανείς οικογένειες του Παναμά. Παράλληλα, υφίσταται συμφωνία με τον όμιλο Marriott για να αναπτυχθούν ένα Ritz-Carlton Reserve, καθώς και βίλες σε μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες τοποθεσίες του νησιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X