ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελκυστικό το Λονδίνο και μετά την έξοδο από την Ε.Ε.

Η πρωτεύουσα παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τους αγοραστές ακινήτων

Kathimerini.gr

Μπορεί κατά τη διάρκεια του 2016 το Λονδίνο και συνολικά η αγορά ακινήτων της Μεγ. Βρετανίας να απώλεσαν μέρος της «λάμψης» τους ως προς την απήχησή τους μεταξύ των ξένων επενδυτών, ωστόσο, όπως αναφέρει νέα έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle, τουλάχιστον η βρετανική πρωτεύουσα θα παραμείνει ένας δημοφιλής προορισμός για τους αγοραστές ακινήτων εισοδήματος, παρά το Brexit.

Οπως τονίζουν οι αναλυτές, κατά το 2017 αναμένεται αύξηση των επενδύσεων σε ακίνητα στο Λονδίνο σε σύγκριση με το 2016, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε εναλλακτικές κατηγορίες ακινήτων που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των υψηλών αποδόσεων που προσφέρουν, όπως π.χ. οι φοιτητικές κατοικίες και τα συγκροτήματα κατοικιών για τη φροντίδα και περίθαλψη των ηλικιωμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2016 το μερίδιο τέτοιων ακινήτων εκτοξεύτηκε στο 25% του συνόλου των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, έναντι μόλις 10% το 2015 και ακόμα χαμηλότερα τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την JLL, το 2017 δεν προβλέπεται να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., τη στιγμή που ναι μεν η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί με χαμηλότερο ρυθμό, πλην όμως θα παραμείνει ταχύτερα αναπτυσσόμενη σε σχέση με τις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Σύμφωνα με την Jones Lang LaSalle, ακόμα και μετά την έξοδο από την Ε.Ε. το Λονδίνο θα παραμείνει ένας ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές ακινήτων, χάρις στην ευκολία της γλώσσας, την ευελιξία στην αγορά εργασίας και το υψηλό επίπεδο του διαθέσιμου προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναμένει αυξημένη ζήτηση για την ενοικίαση και αγορά γραφείων από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και εταιρείες τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X