ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενισχύθηκαν κατά 6,9% οι επενδύσεις στην Κίνα

Οι επενδύσεις διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών

Kathimerini.gr

Ανοδο της τάξεως του 6,9% σημείωσαν οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Κίνας κατά τη διάρκεια του 2016, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης της ζήτησης στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, μεγάλη ήταν η αύξηση και τον Δεκέμβριο, αγγίζοντας το 11,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 και μάλιστα παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες πόλεις, ο ρυθμός ανόδου των τιμών έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια «κόπωσης».

Ταυτόχρονα, οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το κατά πόσον η αγορά ακινήτων της Κίνας θα παραμείνει βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, δεδομένου ότι οι Αρχές έχουν εφαρμόσει μία σειρά από περιοριστικά μέτρα, που αποσκοπούν στην αποθάρρυνση κερδοσκοπικών συναλλαγών.

Στόχος τους είναι να αποφύγουν μια ξαφνική και απότομη διόρθωση των τιμών, που θα επέφερε σημαντικά ζημία και στην ευρύτερη οικονομία της χώρας, δεδομένου ότι ο κλάδος των ακινήτων επηρεάζει άμεσα περίπου 40 επιμέρους τομείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X