ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρά την πολιτική αβεβαιότητα, «βλέπουν» ευκαιρίες στην Ευρώπη

Ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων «βλέπουν» επενδυτές το 2017

Newsroom Κ, Αθήνα

Ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων «βλέπουν» αρκετοί επενδυτές για το 2017, παρά την πολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι εκλογικές αναμετρήσεις σε σειρά χωρών, αλλά και η νομισματική αστάθεια. Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Knight Frank, όπου επισημαίνεται ότι αρκετοί επενδυτές προχωρούν ήδη σε εναλλακτικές στρατηγικές τοποθέτησης των κεφαλαίων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στοχεύουν σε μικρότερες πόλεις και αγορές, που εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και ελκυστικές τιμές, ενώ στο επίκεντρο, τουλάχιστον για φέτος, προβλέπεται να βρεθούν μη παραδοσιακές επενδυτικές κατηγορίες ακινήτων, όπως π.χ. τα ξενοδοχεία, οι φοιτητικές κατοικίες και τα συγκροτήματα φιλοξενίας ηλικιωμένων, εν αντιθέσει με τις πιο συμβατικές κατηγορίες, όπως τα κτίρια γραφείων και τα εμπορικά κέντρα, όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των επενδυτών αυξάνει το κόστος κτήσης και συνεπώς περιορίζει τις αποδόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2016 εκτιμάται ότι επενδύθηκαν περί τα 200 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, μια πτώση της τάξεως του 20% σε σχέση με τα 250 δισ. ευρώ του 2015, που όμως ήταν και έτος-ρεκόρ. Αλλωστε, όπως τονίζει η Knight Frank στην ανάλυσή της, ο μέσος όρος των τελευταίων ετών δεν ξεπερνάει τα 156 δισ. ευρώ, επομένως το 2016 παρέμεινε μια εξαιρετική χρονιά, από πλευράς όγκου συναλλαγών, στην αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με τους επενδυτές, το 2017 αναμένεται να διατηρηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Από πλευράς πόλεων που μπορούν να προσφέρουν θετικές προοπτικές, μέσω π.χ. της ανοδικής πορείας των τιμών ενοικίασης ακινήτων εισοδήματος, οι επενδυτές προκρίνουν, μεταξύ άλλων, τη Μαδρίτη, το Δουβλίνο και τη Στοκχόλμη, καθώς σε όλες τις εν λόγω αγορές καταγράφεται άνοδος της ζήτησης από τους χρήστες. Ετσι, αναμένεται να προσελκυσθούν και περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια, που αποσκοπούν στην απόκτηση ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί εξ αυτών θεωρούν ότι η πολιτική αβεβαιότητα, που θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες, μπορεί να γεννήσει σημαντικές ευκαιρίες για όσους επενδυτές στοχεύσουν τα κατάλληλα ακίνητα στις κατάλληλες περιοχές.

Εκτός από τις παραπάνω πόλεις, μεγάλη ζήτηση, ιδίως μεταξύ των επενδυτών που επιθυμούν τη μικρότερη δυνατή ανάληψη ρίσκου, αναμένεται να εξακολουθήσει να καταγράφει και η αγορά της Γερμανίας, που πλέον είναι το σημαντικότερο επενδυτικό καταφύγιο στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο αερ. Λάρνακας

«Η απόφαση να μην επιτρέπεται εισοδος η εξοδος σε όσους ξένους επισκέπτονται τα κατεχόμενα είναι πολυ ...»
Charalambos panagidis  |  11:19

Πρόταση για κούρεμα δανείων παρουσίασε ο Λιλλήκας

«Μετά από μια ανάληση δεν φαίνεται και τοσο υλοποιήσιμη η πρόταση: https://wp.me/p5fNbB-4b »
SNicolaou  |  12:41

Με απλά λόγια

««αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά». H κατάσταση ...»
jim  |  09:45

Με απλά λόγια

«Αυτό που μου αρέσει στον κ. Παράσχο είναι η διαφορετική ματιά του. Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που ...»
CP  |  09:43

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση