ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η αβεβαιότητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ στρέφει τους επενδυτές στην Ασία

Στόχος επενδυτών η αναζήτηση ευκαιριών στα ασιατικά εδάφη

Kathimerini.gr

Ολο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην αγορά ακινήτων της Ασίας, το τελευταίο διάστημα, προς αναζήτηση ευκαιριών, τάση η οποία έχει καταγραφεί μετά τις απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, αλλά και στις ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει σε πρόσφατη ανάλυσή της η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων Jones Lang LaSalle, η δημοφιλέστερη πόλη της Ασίας για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην αγορά ακινήτων αποδείχθηκε η Σαγκάη. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την ανάλυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016, με την κινεζική πόλη να «εκθρονίζει» το Τόκιο της Ιαπωνίας από την κορυφή. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του 2016, η Σαγκάη βρέθηκε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των προορισμών για τους επενδυτές ακινήτων, πίσω από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Λος Αντζελες και το Παρίσι.

Συνολικά κατά το προηγούμενο έτος, οι επενδύσεις στην περιοχή της Ασίας αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ το τέταρτο τρίμηνο, η αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους άγγιξε το 21%. Ανάλογη τάση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελκυστικότητα των μεγάλων κινεζικών πόλεων για τους επενδυτές, αναμένεται να καταγραφεί και φέτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ