ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενδιαφέρον από Ασία για επενδύσεις στα επαγγελματικά του Λονδίνου

Το επενδυτικό ενδιαφέρον ωθεί ιδιοκτήτες να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία

Newsroom Κ, Αθήνα

Το επενδυτικό ενδιαφέρον από την περιοχή της Ασίας σπεύδουν να αξιοποιήσουν οι κάτοχοι επαγγελματικών ακινήτων στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διατήρηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τις ασιατικές χώρες, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο της Μεγ. Βρετανίας από την Ε.Ε., σε συνδυασμό με τη διατήρηση των τιμών των ακινήτων σε υψηλό επίπεδο, ωθεί αρκετούς ιδιοκτήτες στο να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2016, οι επενδυτές από την Ασία επένδυσαν συνολικά κεφάλαια 2,9 δισ. στερλινών (3,38 δισ. ευρώ) για την απόκτηση γραφείων στο κέντρο του Λονδίνου.

Μεταξύ των ομίλων που κινούνται για την πώληση των ακινήτων τους, περιλαμβάνονται ο αμερικανικός όμιλος της Blackstone και το τμήμα ακινήτων του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου Axa, που διαθέτουν κτίρια των οποίων η αξία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Δείγμα της διάθεσης των ιδιοκτητών να πωλήσουν τα ακίνητά τους, είναι ότι μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης ακινήτων αξίας μεγαλύτερης των 2 δισ. στερλινών (2,32 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills, το αγοραστικό ενδιαφέρον, ιδίως για τα πλέον ποιοτικά ακίνητα, παραμένει ισχυρό, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στο εισόδημα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα ακίνητα. Στον αντίποδα, χαμηλότερο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για μη ολοκληρωμένα ακίνητα, τα οποία πρέπει να κατασκευάσουν και στη συνέχεια να μισθώσουν, καθώς το ρίσκο είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί ότι το 2016 αποτέλεσε το χειρότερο έτος της τελευταίας πενταετίας από πλευράς επενδυτικής δραστηριότητας, καθώς οι ιδιοκτήτες ήταν διστακτικοί στο να διαθέσουν τα ακίνητά τους προς πώληση, εν μέσω των ανησυχιών που υπήρξαν αναφορικά με μια πιθανή κάμψη των αξιών, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πλέον, αυτές οι ανησυχίες μοιάζουν να έχουν υποχωρήσει, ιδίως από τη στιγμή που στην αγορά καταγράφονται πράξεις-ρεκόρ, όπως εκείνη της απόκτηση του κτιρίου Cheesegrater αντί συνολικού ποσού 1,15 δισ. στερλινών (1,33 δισ. ευρώ), το οποίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σε αξία συναλλαγή με βάση το κόστος ανά τ.μ. επιφάνειας. Αγοραστής του ακινήτου ήταν η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων CC Land Holdings, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η πρόταση νέας στρατηγικής στο κυπριακο όπως την κατέθεσε η Συμμαχία στο εθνικό

«Έκθεση Ιδεών της συμμαχίας πολιτών. Όταν δεν έχεις κάτι να πεις, δημιουργείς "επιτροπές", "ομάδες" κτλ. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:19

Η πικρή γεύση μιας ζωής

«Αγαπητέ Ανδρέα, πραγματικά χαίρομαι, εκτιμώ και υπερψηφίζω τις τοποθετήσεις σου. Το παράπονο μου από ...»
απογοητευμένος  |  21:31

Ο φάκελος της Κύπρου

«Είναι απίστευτο που δεν κάλεσαν ποτέ όσους γνώριζαν γεγονότα ή εγλήματα να καταγγείλουν να το πράξουν ...»
Ατταλίδου Αλεξάνδρα  |  16:38

Ο φάκελος της Κύπρου

«Κανένας φάκελλος στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν θα γράψει ότι το 74 η Ελλάδα και η Τουρκία από κοινού ...»
πραγματιστής  |  22:50

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση