ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιγκαπούρη: Κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων

Στόχος να αποτραπεί η δημιουργία «φούσκας» στην αγορά κατοικίας της Σιγκαπούρης

Kathimerini.gr

Τις πρώτες κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από το 2009, με στόχο να αποτραπεί η δημιουργία «φούσκας» στην αγορά κατοικίας της Σιγκαπούρης, πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες οι τοπικές αρχές.

Συγκεκριμένα, μειώθηκε το τέλος χαρτοσήμου, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να μεταπωλήσουν το ακίνητό τους μετά το πέρας τριών και όχι τεσσάρων ετών, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Σε πρόσφατη έκθεσή του, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings ανέφερε ότι οι κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα καταστούν επαρκείς, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω μείωση των τιμών των κατοικιών, καθώς τα αυξανόμενα τραπεζικά επιτόκια και κυρίως η υπερπροσφορά νέων κατοικιών ενδέχεται να συνεχίσουν να πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω.

Σύμφωνα με τη Fitch, οι πρόσφατες κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων δεν πρόκειται να έχουν άμεση συνέπεια στην αγορά, καθώς οι περιορισμοί, ιδίως σε ό,τι αφορά τους κανόνες χορήγησης τραπεζικών δανείων, εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ