ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Ανθεί η πορτογαλική αγορά ακινήτων

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η αγορά κατοικίας της Πορτογαλίας

Newsroom Κ, Αθήνα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η αγορά κατοικίας της Πορτογαλίας, με τους μεσίτες να κάνουν λόγο για αύξηση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στο Πόρτο, στη Λισσαβώνα και στο Αλγκάρβε, το οποίο προτιμούν κυρίως οι ξένοι αγοραστές, καθώς αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετική ανάλυση του RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors) και του Confidencial Imobiliario, στη διάρκεια των προσεχών πέντε ετών, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν ετησίως περίπου 5%. Αυτή η θετική εκτίμηση προκύπτει από τη σταθερή άνοδο της ζήτησης, η οποία μεταφράζεται και σε αυξημένο όγκο αγοραπωλησιών. Μάλιστα, σύμφωνα με τους μεσίτες, τον Φεβρουάριο η ζήτηση εξακολούθησε να κινείται έντονα ανοδικά, με τις πωλήσεις να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Εξίσου θετική εικόνα προκύπτει και στην αγορά των ενοικιάσεων, καθώς η προσφορά είναι περιορισμένη, ωθώντας τις τιμές των ενοικίων προς τα πάνω. Αυτή η τάση δεν προβλέπεται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον, με αποτέλεσμα οι προοπτικές να παραμένουν θετικές.

Η αγορά ακινήτων ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταδιακής ανάκαμψης της απασχόλησης κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Η απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 2,5%, γεγονός που σε συνδυασμό με τη γενικότερη βελτίωση της οικονομίας εξηγεί την αυξημένη ζήτηση στην αγορά κατοικίας της Πορτογαλίας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση