ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εϊντε στην «Κ»: «Μόνο από εξωτερικό σοκ κινδυνεύει η λύση»

Ο κ.Έιντε μιλά για τις προοπτικές λύσης

Του Αθανάσιου Έλλις

Του Αθανάσιου Έλλις

Αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας περί της εγγύτητας της λύσης εκπέμπει ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. Εσπεν Μπαρθ Αϊντε σε συνέντευξή του στην «Κ». Αναγνωρίζει ότι εκκρεμούν, ακόμη, σοβαρά θέματα, αλλά υποστηρίζει ότι «είναι σαφές πως το Κυπριακό είναι επιλύσιμο»

Ο κ.Έιντε μιλά για τις προοπτικές λύσης, λέγοντας αρχικά πως οι δύο ηγέτες θέλουν λύση και έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό, και παράλληλα κάποια από τα “καλύτερα μυαλά στο νησί ξοδεύουν πολύ χρόνο για να βρουν λύσεις σε θέματα όπως οι περιουσίες”.

Ερωτηθείς τι είναι διαφορετικό τώρα σε σχέση με το Σχέδιο Ανάν, ο κ. Έιντε δηλώνει πως αυτή τη φορά τα έγγραφα με τα συμφωνηθέντα σημεία προέρχονται από τις δύο πλευρές και όχι από τα ΗΕ, και πως υπάρχει η αίσθηση ότι η ιδιοκτησία της διαδικασίας ανήκει στους Κυπρίους.

Σε σχέση με το φυσικό αέριο, ο κ. Έιντε δηλώνει ότι ο χειρισμός του θέματος, από εμπορικής άποψης, θα είναι πιο εύκολος αν υπάρξει λύση, καθώς όπως είπε, ο χειρισμός του ενεργειακού θα γίνεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, κάτι που συμφωνήθηκε πριν από τους Αναστασιάδη-Ακιντζί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην έντυπη «Κ» ή κατεβάστε το από iPAd ΕΔΩ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Αθανάσιου Έλλις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση