ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νερό και 13ος «ηλεκτρίζουν» τα Κατεχόμενα

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις της Τουρκίας σε ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο αφορά στο μέλλον της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Μάλιστα, επιχειρώντας να υπερασπιστεί την τουρκική πλευρά, ο κ. Ταλάτ έρχεται σε ανοιχτή ρήξη με τον «Πρωθυπουργό» Ομέρ Καλγιοντζού.

Με την ιδιότητα του ηγέτη του «κυβερνώντος» κόμματος Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ο κ. Ταλάτ πραγματοποίησε νέες δηλώσεις στον τουρκοκυπριακό Τύπο σχετικά με το ζήτημα του νερού.

Ο κ. Ταλάτ ισχυρίστηκε ότι η καθυστέρηση της πληρωμής του 13ου μισθού δεν σχετίζεται με το ζήτημα του νερού. Ο κ. Ταλάτ υπερασπίστηκε τα όσα δήλωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος υπουργός για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκκές.

Ο κ. Ταλάτ τόνισε ότι ο «Πρωθυπουργός» Καλγιοντζού συσχέτισε λανθασμένα το ζήτημα του «13ου μισθού» με το ζήτημα του νερού, επηρεαζόμενος από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της τελευταίας περιόδου και ότι στο ζήτημα του νερού η Τουρκία δείχνει κατανόηση.

Κατά την άποψή του, η τελική λύση θα έρθει μέσα από τον συμβιβασμό των δυο πλευρών.

Ας σημειωθεί ότι, μιλώντας στον τουρκικό Τύπο, ο κ. Τουρκκές είχε αναφέρει ότι στο «βόρειο κομμάτι του νησιού υπάρχουν κάποιοι κύκλοι, οι οποίοι επωφελούνται από την κρίση στο ζήτημα του νερού για να εξασφαλίσουν μικροπολιτικά οφέλη».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση