ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπαν Κι Μουν προς ηγέτες: «Αξιοποιείστε το μομέντουμ»

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση του Γ.Γ. του ΟΗΕ με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το γεύμα που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί.

Στις δηλώσεις του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ανέφερε πως παραμένουν κάποιες διαφωνίες σε ευαίσθητα και δύσκολα κεφάλαια του Κυπριακού, ενώ ενθάρρυνε τους ηγέτες να αξιοποιήσουν το θετικό μομέντουμ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Κυπριακό, συνεχίζοντας να εργάζονται προς την κατεύθυνση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης το συντομότερο δυνατό.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι είχε την πρώτη του συνάντηση με τους δύο ηγέτες, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να ακούσει απευθείας από τους ίδιους αναφορικά με τις προσπάθειές τους, από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το Μάιο του 2015.

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε αυτήν την υπό τους ηγέτες καθοδηγούμενη διαδικασία κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες, που καταδεικνύει ότι με πολιτική θέληση, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία επί όλων των θεμάτων» είπε.

Παράλληλα, ενθάρρυνε τους ηγέτες να αξιοποιήσουν την τρέχουσα θετική δυναμική, γεγονός σημαντικό καθώς θα προχωρούν προς τα εμπρός για να αντιμετωπίσουν τα εκκρεμή ζητήματα στα διάφορα κεφάλαια.

«Ενθάρρυνα τον κ. Ακιντζί και τον κ. Αναστασιάδη να συνεχίσουν να εργάζονται άοκνα για την εξεύρεση μιας συνολική λύσης του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατό, προς όφελος όλων των Κυπρίων» είπε.

Ζήτησε τέλος από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνουν και να υποστηρίξουν τους ηγέτες στην προσπάθειά τους για υπέρβαση της διαίρεσης στην Κύπρο.


Της τριμερούς συνάντησης στο Νταβός, είχε προηγηθεί το τετ-α-τετ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠτΔ: Αποφασισμένοι για επούλωση της πληγής στην καρδιά της Ευρώπης
Προεδρική έκκληση για χρηματοδότηση της λύσης
Ακιντζί: Στο Νταβός θα εξηγήσω την επιθυμία των Τ/κ για λύση
Ακιντζί: «Να ενωθούν τα ισραηλινά και τα κυπριακά κοιτάσματα»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση