ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοδουλίδης: Ήταν αναγκαία η τριμερής συνάντηση

Ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει σαφώς καλύτερη εικόνα για το Κυπριακό τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα αποτελέσματα της συζήτησης και ο διάλογος που διεξήχθη δικαιολογούν απόλυτα την αναγκαιότητα που υπήρχε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον ΓΓ του ΟΗΕ και τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Νταβός.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, στο Νταβός, είπε ότι «τα αποτελέσματα της συζήτησης και ο διάλογος που διεξήχθη δικαιολογούν απόλυτα την αναγκαιότητα που υπήρχε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα και τους δύο ηγέτες».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει «σαφώς καλύτερη εικόνα» για τις διαπραγματεύσεις και αναγνώρισε την ανάγκη, σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης συμφωνίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες, να μην υπάρχουν ούτε κενά ούτε ασάφειες και να υπάρχουν απαντήσεις τόσο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της λύσης όσο και για τη βιωσιμότητά της.

Σε ερώτηση αν τέθηκαν κάποιες ιδέες από πλευράς του ΓΓ του ΟΗΕ κατά τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν έχουν τεθεί κάποιες συγκεκριμένες ιδέες, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «πρόκειται για μια κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία με τους δύο ηγέτες να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Σε ερώτηση για τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ήταν μια εξαιρετική συνάντηση, κατά την οποίαν ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο για τη διαχρονική στήριξή του στο Κυπριακό. Υπήρξε μια παραγωγική και εγκάρδια συζήτηση. Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και την ανάγκη όπως η λύση του Κυπριακού ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού.

Η συζήτηση σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο επεκτάθηκε και σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μπάιντεν εξήρε το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ιδιαιτέρως σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση