ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λάβρος για το Νταβός ο Κ.Τριανταφυλλίδης

Χάσαμε κατά κράτος στο Νταβός λέει ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ στις συνομιλίες

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Στο Νταβός παίζαμε άμυνα και οι Τουρκοκύπριοι επίθεση και το παιχνίδι δεν τελείωσε ισόπαλο. Χάσαμε κατά κράτος και κινδυνεύει και το κράτος» ανέφερε σε ένα μάλλον ποδοσφαιρικό λογοπαίγνιο στο twitter o εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ στις συνομιλίες και επικεφαλής του νομικού συμβουλίου του κόμματος Κρις Τριανταφυλλίδης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και γενικότερα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τριανταφυλλίδης επικρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Έχει πολλές φορές γνωστοποιήσει μέσω twitter τις ανησυχίες του, τη διαφορετική προσέγγισή του σε ζητήματα αλλά και την άγνοιά του σε συμφωνηθέντα, εγείροντας πολλές φορές ερωτήματα και δίδοντας την αφορμή σε πολλά στελέχη «πατριωτικών» πολιτικών δυνάμεων να εξαπολύσουν δριμεία κριτική προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Το τελευταίο του τιτίβισμα, ωστόσο, κατά το οποίο στην ουσία άδειαζε το προεδρικό για τους χειρισμούς του στο Νταβός φαίνεται να προκάλεσε άνευ προηγουμένου αντιδράσεις, καθώς τη στιγμή που ο ίδιος επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ηγεσία και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου εξέφραζε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα στο Νταβός.

Στην Πινδάρου, πάντως, αντιμετωπίζουν ήδη άλλοι με οργή άλλοι με αμηχανία τις αντιδράσεις και τα γραφόμενα του νομικού συμβούλου του κόμματος και συμβούλου του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, με κάποιους να αναμένουν από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να επιληφθεί του θέματος. Πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν πως το εν λόγω περιστατικό αποκρυσταλλώνει τις δύο τάσεις που επικρατούν εντός ΔΗΣΥ για την πορεία των συνομιλιών και διαψεύδει όσους κάνουν λόγο για ομοφωνία και συναίνεση στο συναγερμικό ακροατήριο. Το ζήτημα δεν φαίνεται να έχει τελειώσει και αναμένεται με ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο κ. Τριανταφυλλίδης, καθώς ο τελευταίος δεν αποτελεί ένα οποιοδήποτε μέλος του κόμματος αλλά τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ στις συνομιλίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση