ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην περιδίνηση αποχωρήσεων και μεταγραφών οι Οικολόγοι

Οι μεταγραφές στελεχών θέτουν ζήτημα για το μέλλον του Κινήματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε αποχωρήσεις και μεταγραφές προχωρούν πρωτοκλασάτα στελέχη των Οικολόγων το τελευταίο διάστημα, εγείροντας ερωτήματα για το πώς θα προχωρήσουν οι Οικολόγοι στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ήταν πρώτη η ηχηρή αποχώρηση του Αντιπροέδρου του Κινήματος Ανδρέα Μασούρα, ο οποίος ιδρύοντας το Κίνημα «Οικολογία Μπροστά» φαίνεται να προσαρτάται στο συναγερμικό ψηφοδέλτιο τον Μάιο. Ακολούθησε η παραίτηση της Εκπροσώπου Τύπου Ελένης Χρυσοστόμου, και η πρόσφατη μεταγραφή της στο Δημοκρατικό Κόμμα που ενέτεινε τη σεναριολογία των έντονων εσωκομματικών προστριβών στο Κίνημα των Οικολόγων. Πέραν τούτου, είναι και η πλήρης απουσία της άλλοτε επικεφαλής των Οικολόγων Ιωάννας Παναγιώτου από τα «οικολογικά» δρώμενα, καθώς πλέον κατέχει τη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, που εντείνουν τις φήμες πλήρους διάσπασης των Οικολόγων.

Η αιτία
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εσωκομματικές αναταραχές βγήκαν στο προσκήνιο μετά και από την έγκριση της αύξησης του εκλογικού μέτρου, το οποίο και δυσκολεύει το έργο των Οικολόγων να μπουν εκ νέου στο κοινοβούλιο. Με τις αποχωρήσεις, τις μεταγραφές και την έντονη ψιθυρολογία που επικρατεί για εσωκομματικές προστριβές ενισχύονται τα σενάρια περί συνεργασιών στις επικείμενες εκλογές με άλλες πολιτικές ομάδες. Ήδη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, έχει παραδεχτεί πως το Κίνημα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Κίνημα των Οικολόγων για συνεργασία στις επικείμενες εκλογές, προμηνύοντας πως οι εναπομείναντες Οικολόγοι δεν θα οδηγηθούν διασπασμένοι και μόνοι στις επικείμενες εκλογές, αλλά σε συνεργασία με άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τους Οικολόγους στο ΔΗΚΟ η Ελένη Χρυσοστόμου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση