ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mε Χριστόφια-Αναστασιάδη τα βάζει το ΔΗΚΟ για το κούρεμα

Συνάντηση είχε ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τους κατόχους αξιογράφων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επικριτικός με τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις, σε σχέση με το «κούρεμα» του Μαρτίου του 2013, ήταν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτό που έπαθαν οι κάτοχοι των Αξιογράφων, καθώς και οι καταθέτες από το "κούρεμα" του Μαρτίου του 2013, ήταν το αποτέλεσμα μιας σκευωρίας, ενός εγκλήματος που διοργανώθηκε από την τότε κυβέρνηση Χριστόφια και υλοποιήθηκε, είτε από αμέλεια είτε από άγνοια από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Και το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες συμπολίτες μας έχασαν τις καταθέσεις τους και τις εξοικονομήσεις μιας ζωής και η κυπριακή οικονομία δεν έχει καταφέρει ακόμα να αντeπεξέλθει» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε:

«Είναι γι' αυτόν τον λόγο, που εμείς αντιμετωπίζουμε πολύ θετικά την πρόταση νόμου, που έχει πρόσφατα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με την οποία γίνεται εισήγηση, τουλάχιστον κάποιοι από τους κατόχους αξιογράφων να προστατευθούν στη βάση των δικλίδων ασφαλείας που είχαν χρησιμοποιηθεί τότε με το "κούρεμα" των καταθέσεων και την προστασία των καταθετών. Δηλαδή, να επιτραπεί ο συμψηφισμός εξασφαλίσεων που είχαν τότε δοθεί για την παραχώρηση αυτών των αξιογράφων, με δάνεια, όπως έγινε τότε και με τις καταθέσεις, για να προστατευθούν οι κάτοχοι αξιογράφων, που είχαν αξιόγραφα κάτω από 100 χιλιάδες ευρώ. Με αυτούς τους συγκεκριμένους περιορισμούς θα προστατευθεί τουλάχιστον μία κατηγορία των κατόχων αξιογράφων».

Από την πλευρά των κατόχων αξιογράφων, ο πρόεδρος του συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης, αφού ευχαρίστησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για τη στήριξη προς τα αιτήματα των κατόχων αξιογράφων, αναφέρθηκε στην υποχρέωση, όπως είπε, που έχει το κράτος, έναντι των κατόχων αξιογράφων:

«Θέλω να υπερτονίσω την υποχρέωση που έχει το κράτος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον ζήτησε από το Eurogroup και συμφωνήθηκε ότι οι κάτοχοι των αξιογράφων που θα έχουν αποφάσεις δικαστηρίων και δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν, γιατί η τράπεζα δεν θα έχει την ευχέρεια, τότε αναλαμβάνει την υποχρέωση και την ευθύνη το κράτος να αποζημιώσει. Και αναμένουμε ότι αυτό θα το υλοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα καταθέσει το νομοσχέδιο και δεν θα ζητηθεί εκ των υστέρων γνωμάτευση από το Ανώτατο, έτσι ώστε να μας το παρουσιάσουν σαν αντισυνταγματικό».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση