ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί:Αν αναζητούν υπαίτιο οι E/κ να θυμηθούν το δημοψήφισμα το 2004

Έντονο μήνυμα του τ/κ ηγέτη προς την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη για τη Μόρφου

«Κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει ότι θα παγώσουμε την ζωή στην Βόρεια Κύπρο», υπογραμμίζει ο κ. Ακιντζί, αντιδρώντας στα πρόσφατα μηνύματα της ε/κ πλευράς για την Μόρφου, στέλνωντας έτσι ένα νέο μήνυμα προς την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης προσθέτει: «Σε περίπτωση που (οι ε/κ) επιθυμούν να αναζητήσουν υπαίτιο για την Μόρφου να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Να θυμηθούν το δημοψήφισμα του 2004».

Εκφράζοντας την άποψη του για την επιστροφή της Μόρφου ως βασική προϋπόθεση της λύσης, ο κ. Ακιντζί τονίζει: «Αυτή η δήλωση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ακόμη το εδαφικό δεν έχει τεθεί επί τάπητος στις συνομιλίες. Στις συνομιλίες συμφωνήθηκε ότι οι τοπωνυμίες, τα ποσοστά και το ζήτημα του χάρτη θα συζητηθούν πριν από την φάση της συζήτησης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Αυτή είναι μια κοινή απόφαση. Συμφωνήθηκε από τις δυο πλευρές στις συνομιλίες».

Απευθυνόμενος στην ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη, τόνισε πως: «Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η συζήτηση για το εδαφικό δια μέσου του τύπου. Σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά επαναφέρει το ζήτημα στο προσκήνιο της επόμενης συνάντησης των ηγετών τα όσα υπογραμμίζονται σήμερα θα αποτελέσουν την απάντηση της τ/κ πλευράς».

Επίσης, ο κ. Ακιντζί προσθέτει το εξής: «Δεν επιθυμούμε να ξεκινήσουμε ένα παιχνίδι κατηγοριών. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε στις κατηγορίες που δεχόμαστε. Δεν κατηγορούμε κανέναν. Αυτός δεν είναι ο σκοπός μας. Ωστόσο αναμένουμε ότι οι συνομιλητές μας θα τηρήσουν την ίδια στάση».

Μιλώντας στα πλαίσια ενός φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής από το τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι η κοινότητα επιθυμεί να λάβει μέρος στην Ε.Ε.

Σε ότι αφορά την πορεία του Κυπριακού, ο κ. Ακιντζί δηλώνει το εξής: «Μιλάμε, μιλάμε, ωστόσο, όταν έρθει η στιγμή της βούλησης και της αποφασιστικότητας αντιμετωπίζουμε πρόβλημα».

Ο κ. Ακιντζί επαναλαμβάνει την απογοήτευση του για το γεγονός ότι ο βοηθός του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφτεί τον ίδιον μονάχα για 15 λεπτά. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι με την στάση της η Ε.Ε. προκαλεί την δυσανασχέτηση των Τουρκοκυπρίων.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση