ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για λύση εντός του 2016 μιλά ο τουρκικός Τύπος

Μετά από τις επαφές Κέρι-Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών αποτελούν αφορμή για τον τουρκικό Τύπο για να αναφερθεί στο ενδεχόμενο επίλυσης του κυπριακού προβλήματος εντός του 2016.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα τονίζουν ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τζον Κέρι θεωρούν εφικτή τη λύση του Κυπριακού μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λύση του Κυπριακού θα μπορούσε να έρθει εντός των επόμενων μηνών.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται σε σχετική δήλωση του κ. Τσαβούσογλου, η οποία έχει ως εξής «Έχουμε ορισμένα καλά νέα για την ανατολική πλευρά της Μεσογείου. Εννοώ την Κύπρο. Ελπίζουμε το 2016 να επιτευχθεί συμφωνία». Επισημαίνοντας ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου στην ε/κ πλευρά έχουν επιβραδυνθεί οι συνομιλίες, ο κ. Τσαβούσογλου προσέθεσε ότι μετά από τις εκλογές ελπίζουν στην επίτευξη συμφωνίας και τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους στη διαδικασία.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι είναι βαθύτατα προσηλωμένοι στις συναντήσεις για το Κυπριακό και τόνισε ότι «συνεχίζουν να πιέζουν πολύ πολύ σκληρά προς μία επίλυση στην κρίση του Κυπριακού».

Ας σημειωθεί πως τα τουρκικά δημοσιεύματα πραγματοποιούν αναφορά και στις συνομιλίες των δύο κοινοτήτων με ειδική μνεία στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση