ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χ. Παντελίδης: Καμία ανάμειξη Τάσσου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο

Κατηγορεί τον Δήμαρχο Πάφου για λασπολογία και ανακρίβειες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για λασπολογία και ανακρίβειες εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου κατηγορεί τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου Χρύσης Παντελίδης.

Σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύσης Παντελίδης επισημαίνει χαρακτηριστικά:

1. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση ή ανάμιξη σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.
2. Το μόνο δείπνο ανάμεσα στον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Γεώργιο Μπόμπολα έγινε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2007, στο πλαίσιο συναντήσεων του τότε Προέδρου με εκδότες και δημοσιογράφους (σημειώνω ότι ο κ. Μπόμπολας είναι εκδότης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και μεγαλομέτοχος του MEGA) και καθώς ήμουν παρών σε αυτό το δείπνο διαβεβαιώνω ότι αντικείμενο συζήτησης ήταν μόνο το Κυπριακό και οι επερχόμενες τότε προεδρικές εκλογές.

Παραμύθια τα μυστικά δείπνα

Παραμύθια χαρακτηρίζει τα μυστικά δείπνα ο Χρύσης Παντελίδης αναφέροντας χαρακτηριστικά πώς«όλα τα υπόλοιπα περί μυστικών ή άλλων δείπνων και συναντήσεων στην Κύπρο ή στην Ελλάδα είναι λάσπη, παραμύθια και συκοφαντίες με στόχο να πλήξουν τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος προφανώς ενοχλεί κάποιους ακόμα και μετά το θάνατό του».

Πολάκης Σαρρής: «Ουδεμία, η ανάμειξή μου σε μυστικές συναντήσεις»

Την δήλωση του Χρύση Παντελίδη ακολούθησε ο τότε Προεδρικός Επίτροπος στην κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου Πολάκης Σαρρής, απορρίπτοντας την οποιαδήποτε ανάμειξή του σε μυστικές συναντήσεις και δείπνα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Περιήλθαν στη γνώση μου δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου περί γνωστού δικηγόρου που κατείχε το 2003 πολιτειακό αξίωμα και ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο Πάφου- διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο για συνάντηση αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στην Αθήνα. Υπάρχει και χθεσινό δημοσίευμα, που παραθέτει δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου στις οποίες με κατονομάζει ως τον διαμεσολαβητή για μυστικές συναντήσεις στην Αθήνα μεταξύ του Τάσσου Παπαδόπουλου και της οικογένειας Μπόμπολα.

Από το 2003 μέχρι και το 2006 ήμουν Προεδρικός Επίτροπος στην κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ήμουν επίσης υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2003 και το 2008.

Αν υπήρξαν τέτοιες συναντήσεις -το αγνοώ-, ουδεμία ανάμειξη είχα. Ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα – δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του πριν τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον κ. Γιώργο Μπόμπολα, παρά μόνο πολλά χρόνια μετά το 2003, μία και μόνο φορά, όταν τυχαία συστηθήκαμε σε κοινωνική εκδήλωση στο Λονδίνο και ανταλλάξαμε τις συνήθεις, τυπικές κουβέντες που ακολουθούν τις συστάσεις. Δεν γνωρίζω άλλα μέλη της οικογένειας Μπόμπολα. Την εταιρεία “Helector” την άκουσα πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάλι από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ουδέποτε περιήλθε στην αντίληψή μου οποιαδήποτε σχέση οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας με τον Τάσσο Παπαδόπουλο τα χρόνια που ήμουν Προεδρικός Επίτροπος ή υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του.

Αναμένω κι εγώ με ενδιαφέρον τις -εξαγγελθείσες από τον ίδιο- συμπληρωματικές καταθέσεις του Δημάρχου Πάφου στην Αστυνομία.

Διαβάστε Επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση