ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στημένο παιχνίδι βλέπει το ΑΚΕΛ

Η επίσκεψη στον Βενιζέλο και οι προεκλογικές σκοπιμότητες γύρω από το σκάνδαλο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προεκλογικές σκοπιμότητες που στόχο έχουν να πλήξουν το ΑΚΕΛ βλέπουν στην Εζεκία Παπαϊωάννου μετά και από τις εξελίξεις που τείνει να λάβει το σκάνδαλο ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ. Οι ισχυρισμοί του Θεοφάνη Λώλου ότι έδωσε επιταγή στο στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλο Ζαννέτο με την υπόσχεση η τότε κυβέρνηση Χριστόφια να διορίσει την εταιρεία του ως σύμβουλο για την υλοποίηση του προγράμματος των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, έθεσαν το ΑΚΕΛ στο στόχαστρο.

Ήδη ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού έχει περάσει από την πρώτη μέρα στην αντεπίθεση επιχειρώντας αφενός να διώξει τα σύννεφα που πλανώνται γύρω από το κόμμα και αφετέρου να περάσει το μήνυμα πως οι ισχυρισμοί που εμπλέκουν το ΑΚΕΛ έχουν ως μόνο στόχο να πλήξουν προεκλογικά το κόμμα της Αριστεράς. 

«Μίζες» 25 χιλιάδων;

Κάποιοι, προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως σχιζοφρενείς βλάκες ακόμη και αφελείς, αφού άλλοι πήραν 600 χιλιάδες ευρώ και το ΑΚΕΛ 25 χιλιάδες , τη στιγμή που ήταν κυβερνών κόμμα τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ. Από τη μία είπε, ισχυρίζονται ότι το κόμμα εξυπηρετούσε τον Θεοφάνη Λώλο και από την άλλη η κυβέρνηση Χριστόφια ξήλωνε αυτούς που τον βοηθούσαν.

Στόχος το ΑΚΕΛ

Ήδη στην Εζεκία Παπαϊωάννου, θεωρούν την όλη υπόθεση ως στημένη παγίδα για να πληγεί το ΑΚΕΛ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ αμέσως μετά από το ταξίδι του στην Ελλάδα είχε αναφέρει πως αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης τον ενημέρωσε πως για την προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν το κόμμα στο σκάνδαλο αναφέροντάς του και από ποιόν πολιτικό χώρο στην Κύπρο καταβλήθηκε αυτή η προσπάθεια.

Ο Άντρος στις φυλακές

Αξίζει να σημειωθεί πως στις δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως ο ίδιος είχε επισκεφθεί τον Βενιζέλο Ζαννέτο στις Κεντρικές Φυλακές το πρωί της Δευτέρας με στόχο να διερευνήσει το τι ακριβώς έχει συμβεί. Όπως αποκάλυψε ο Βενιζέλος Ζαννέτος «δεν θυμάται πολλά προσπαθεί και ο ίδιος να ανακαλέσει στη μνήμη του τι είχε γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπριανού.

Τις δηλώσεις του κ. Κυπριανού ακολούθησε πάντως ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον Βενιζέλο Ζαννέτο σημειώνοντας ότι οι πολιτικές δηλώσεις δεν βοηθούν τη σωστή απονομή δικαιοσύνης. Δυστυχώς, αναφέρεται, «οι όποιες, έστω και καλόπιστες, πολιτικές τοποθετήσεις, μέχρι και την έκδοση της τελικής απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεν επιφέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης και της διασφάλισης των δικαιωμάτων του πελάτη μας».

ΔΗΣΥ: Σεβασμός στο ανακριτικό έργο

Τον σεβασμό του στο ανακριτικό έργο υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο ΔΗΣΥ με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να επισημαίνει πτο «η διαφθορά, ο χρηματισμός, οι μίζες φάνηκε ότι δεν έχουν πολιτικό και κομματικό χρώμα, έχουν όμως οσμή, και αυτή η οσμή πρέπει να φύγει από τη χώρα μας και είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στους πολίτες μας».
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα χρηματοδότησης των κομμάτων μετά και τη δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ότι οι 25.000 ευρώ για τις οποίες φέρεται να ανακρίνεται ο Βενιζέλος Ζαννέτος, κατέληξαν στο Ταμείο του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «αλίμονο, δεν μπορεί η χρηματοδότηση των κομμάτων να έχει να κάνει με σκουπίδια, εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες ανακριτικές διαδικασίες, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν και τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι σεβαστά από όλους».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση