ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

AHEPA: Η λύση του Κυπριακού θα είναι μια κατάσταση win-win

Παραμένουν ωστόσο πολλές προκλήσεις σημείωσε ο Πρόεδρος της AHEPA

ΚΥΠΕ

Η επίλυση του Κυπριακού θα αποτελέσει μια κατάσταση από την οποία και τα δύο μέρη θα βγουν κερδισμένα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑHEPA Τζον Γαλήνης, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Οργάνωσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γαλήνης είπε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν τις εναπομείνασες προκλήσεις σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι η διαδικασία για επίλυση προχωρά και ότι η ομογένεια στις ΗΠΑ είναι πολύ υποστηρικτική σε οτιδήποτε οι Κύπριοι αποφασίσουν.

Ερωτηθείς είπε ότι δεν αναμένει αλλαγή στη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης στο Κυπριακό όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την εξεύρεση λύσης μετά και της ενημέρωσης που έτυχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Γαλήνης είπε ότι «οι δύο πλευρές έχουν πολλά να κερδίσουν από μια λύση και θα ήταν κρίμα και τραγωδία αν δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση από την οποίαν όλοι κερδίζουν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένουν ακόμη αρκετές προκλήσεις, όπως το εδαφικό και η ιθαγένεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση