ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φ. Σαρίκας: Αποχωρεί μετά από δεκάχρονη παρουσία στη πολιτική

Την ευχή η EΔΕΚ να παραμείνει σημαντική δύναμη με ουσιαστικό ρόλο, εξέκφρασε

ΚΥΠΕ

Την ευχή η ΕΔΕΚ να παραμείνει μια σημαντική πολιτική δύναμη, για να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, εκφράζει ο Φειδίας Σαρίκας . Ο κ. Σαρίκας δεν επαναδιεκδικεί έδρα στις εκλογές της 22ης Μαΐου και φεύγει ύστερα από δεκάχρονη παρουσία με ανάμεικτα συναισθήματα.

“Νοιώθω ικανοποίηση γιατί μετά από δέκα χρόνια νιώθω ότι έχω δώσει τον καλύτερο εαυτό μου για προσφορά στο τόπο και στο λαό. Ταυτόχρονα όμως νιώθω και απογοήτευση για τη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος στη Κύπρο. Όταν οι πολίτες νιώθουν απογοητευμένοι , οι πολιτικοί και τα κόμματα πρέπει να αναλογίζονται τις ευθύνες τους και να προβληματίζονται για τα λάθη του παρελθόντος και για τη πορεία για το μέλλον”, αναφέρει.

Η ολοκλήρωση της έκθεσης για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας είναι για τον ίδιο η πλέον σημαντική δουλειά που έχει γίνει από Επιτροπή της Βουλής τα τελευταία δέκα χρόνια και νοιώθει περήφανος για τη συμβολή του ως μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών.

“Σπάνια θα συναντήσει κανείς πολιτικό που να παραδέχεται ότι έχει ολοκληρώσει το έργο του. Προσωπικά νιώθω ότι έχω ολοκληρώσει ένα κύκλο προσφοράς, παρόλο που έχω ακόμη πολλές δυνάμεις και δυνατότητες προσφοράς”, αναφέρει.

Τα συναισθήματα του  για τις καταστατικές αλλαγές στο κόμμα που επηρέασαν τον ίδιο και άλλους συναγωνιστές του.

“Είναι γνωστό ότι η τελευταία καταστατική αλλαγή του κόμματος, περιορίζει τις θητείες σε δημόσια αξιώματα, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια συμμετοχής έστω και αν νιώθει κάποιος ότι έχει ακόμη θέληση και δυνατότητες προσφοράς. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και σίγουρα αυτό που με απασχολεί και είναι άμεση προτεραιότητα μου, η επαγγελματική μου επαναδραστηριοποίηση , γιατί έχω ακόμη πολλές οικονομικές υποχρεώσεις”, λέει.

Το μεγαλύτερό του λάθος, μας εκμυστηρεύεται, είναι ότι θεωρεί πως συγκαταλέγεται μεταξύ των πολιτικών που έχει καταστρέψει μια αξιοζήλευτη επαγγελματική καριέρα για να ασχοληθεί με τη πολιτική “και σήμερα συνειδητοποιώ ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος μου”.

Τι οραματίζεται κ. Σαρίκα για το κόμμα του με φόντο τις Βουλευτικές και μας απαντά ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου, αλλά και για τα ίδια τα κόμματα.

“Ο πολυτεμαχισμός του ενδιάμεσου χώρου, η απαξίωση που βιώνουν τα κόμματα και οι πολιτικοί, σε συνδυασμό με τις πολιτικές θέσεις που παρουσιάζουν τα κόμματα, δημιουργεί και για την ΕΔΕΚ ένα αβέβαιο μέλλον και αναδεικνύει τη κρισιμότητα των εκλογών”, αναφέρει.

Πόσο έντονα διαφώνησε με πολιτικές και αποφάσεις.

“Δεν μπορώ να δηλώσω ότι ένιωσα πικρία για τις πολιτικές του κόμματος μου, ούτε όμως ότι συμφωνώ απόλυτα με τις πολιτικές θέσεις, ιδιαίτερα όπως παρουσιάζονται δημόσια από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος. Αυτή τη χρονική στιγμή, μερικές μέρες πριν τις Βουλευτικές εκλογές, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η πορεία προς τις εκλογές και τ' αποτελεσματα”, λέει.

Σοβαρότητα, εργατικότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα εύχεται στα νέα μέλη της Βουλής ο κ. Σαρίκας.

“Θα ήθελα να ευχηθώ στα νέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν. Τα κόμματα, οι πολιτικοί, η Βουλή και οι Βουλευτές, βιώνουν τα τελευταία χρόνια την απαξίωση των πολιτών. Για να ξανακερδίσουμε τους πολίτες και για να είναι πιο παραγωγικό το έργο της Βουλής, η συμβουλή μου προς νέους Βουλευτές είναι, συμμετοχή με σοβαρότητα, εργατικότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, έχοντας πάντοτε σαν στόχο, οι αποφάσεις πάντοτε να εξυπηρετούν αποκλειστικά το συμφέρον του τόπου και του λαού”,  λέει.

Και στέλλει και τα δικά του μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

“Θέλω τελειώνοντας να αναφέρω μια αλήθεια, η οποία συχνά διαστρεβλώνεται από κάποιους στην προσπάθεια ισοπέδωσης των πάντων και συμβολής στην αύξηση της απαξίωσης. Ένας Βουλευτής, ο οποίος ανήκει σε κοινοβουλευτική ομάδα, δεν ενεργεί από μόνος του για τα περισσότερα και σημαντικότερα θέματα που συζητούνται και αποφασίζονται στη Βουλή. Ο κάθε Βουλευτής οφείλει να αναδεικνύει, να προωθεί και να στηρίζει τις πολιτικές και τις αποφάσεις του κόμματος του. Γι αυτό τα όποια λάθη και παραλήψεις σε σχέση με τοποθετήσεις ενός βουλευτή στη Ολομέλεια και για την ψηφίσει των διαφόρων νομοσχεδίων, δεν πρέπει να καταλογίζονται στο Βουλευτή σαν άτομο αλλά στο κόμμα που εκπροσωπεί”, σημειώνει με νόημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση