ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Έπεσε» η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Αύριο οι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για ανάδειξη των νέων μελών της Βουλής.

ΚΥΠΕ

Τις 56 έδρες διεκδικούν 12 κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί, καθώς και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν πεντακόσιες-σαράντα-τρεις χιλιάδες εκλογείς.

Στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν 1,136 εκλογικά κέντρα, μεταξύ αυτών και ειδικό εκλογικό κέντρο στις Κεντρικές Φυλακές.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα, με διάλειμμα μιας ώρας, στις 12 το μεσημέρι.
Ως προς τους σταυρούς προτίμησης, κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει μέχρι και 5 υποψηφίους στη Λευκωσία, τρεις στη Λεμεσό και στην Αμμόχωστο, δύο στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο και στην Κερύνεια.

Νέο στοιχείο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η αύξηση του εκλογικού μέτρου από 1,8 σε 3,6% για συμμετοχή ενός κόμματος στη δεύτερη κατανομή εδρών, ενώ για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι μπορούν ψηφίσουν και με την πολιτική ταυτότητά τους.

Δηλώσεις Δημήτρη Δημητρίου:

Ο βοηθός έφορος εκλογής Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα εκλογικά κέντρα αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών.

Είπε επίσης λίγα λεπτά αργότερα θα αρχίσει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από μικρά εκλογικά κέντρα.
Ο κύριος Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι γύρω στις δέκα θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά τα ποσοστά των κομμάτων.
Σε ότι αφορά τους σταυρούς προτίμησης τα αποτελέσματα για τη δεύτερη και τρίτη κατανομή είπε, αναμένεται να γίνουν γνωστά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.

Μέτρα ασφάλειας απο την αστυνομία:

Η αστυνομία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τήρηση της τάξης και της ομαλής διεξαγωγής της αυριανής ψηφοφορίας.
Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι έχει γίνει με κάθε λεπτομέρεια ο σχεδιασμός για αστυνόμευση των βουλευτικών εκλογών.
Ανέφερε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την επομένη των εκλογών για τυχόν πανηγυρισμούς μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση