ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στηρίζει Σιζόπουλο το ΔΗΚΟ

Επίσημη απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Μαρίνο Σιζόπουλο στηρίζει επίσημα το ΔΗΚΟ για την προεδρία της Βουλής, μετά από ομόφωνη απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος. Μετά από διεξοδική συζήτηση, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής αλλά επιμένει στην διεκδίκηση της Προεδρίας από τον ενδιάμεσο χώρο, προκειμένου να επιτυγχάνεται η απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής ισορροπία.

Συνεπακόλουθα το Δημοκρατικό Κόμμα θα απευθυνθεί πρώτα στην ΕΔΕΚ η οποία πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για την συγκεκριμένη θέση καθώς είναι το αμέσως επόμενο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου ως επίσης είναι και το κόμμα με το οποίο το Δημοκρατικό Κόμμα.

Απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος

Στη σημερινή συνεδρίασή του, την πρώτη μετά τις βουλευτικές Εκλογές της 22ας Μαΐου 2016, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος προχώρησε σε μια γενική αξιολόγηση και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Κοινή διαπίστωση όλων των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου ήταν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά, υπό τις περιστάσεις, ένα άθλο και μια μεγάλη επιτυχία για το Δημοκρατικό Κόμμα, αφού, σε ένα εντελώς καινούργιο και διαφορετικό σκηνικό, οι πολίτες έδωσαν στο Κόμμα τον αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο για το μέλλον.

Το Εκτελεστικό Γραφείο επαναβεβαίωσε τη βούληση του Κόμματος να εφαρμόσει την Κοινωνική Συμφωνία που συνήψε το Δημοκρατικό Κόμμα με τον κάθε κύπριο και την κάθε κύπρια, για να πάει η Κύπρος Μπροστά, για διεκδίκηση μιας σωστής, λειτουργικής και αξιοπρεπούς λύσης του Κυπριακού, για διεκδίκηση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, για μείωση της ανεργίας, για αποκατάσταση αδικιών.

Ήττα του πολιτικού συστήματος η αύξηση της αποχής

Παράλληλα, σημείωσε το γεγονός ότι ένας στους τρεις πολίτες επέλεξαν την αποχή. Κοινή εκτίμηση ήταν πως η μεγάλη αύξηση της αποχής συνιστά ήττα του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του και επιβάλλει άμεσα κινήσεις από όλους, προκειμένου οι αιτίες που την προκάλεσαν, δηλαδή η διαπλοκή, η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα, οι αδικίες να πάψουν να υφίστανται. Επιπρόσθετα, το Εκτελεστικό Γραφείο επιβεβαίωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, ως η μεγάλη, αυθεντική πολιτική δύναμη του Κέντρου, συναισθάνεται την ευθύνη να αλλάξει όσα οδήγησαν στην απομάκρυνση του ενός τρίτου των συμπολιτών μας από την πολιτική.

Καταλήγοντας, το Εκτελεστικό Γραφείο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους πολίτες που ψήφισαν το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς και στους υποψήφιους, τα στελέχη και τις δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες του Κόμματος για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τους τελευταίους μήνες, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση