ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΔ ΥΠΔΙ: Η λύση να διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του λαού μας

Ο Ανδρέας Μυλωνά δήλωσε οτι η κυβέρνηση επιδιώκει την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση εργάζεται εντατικά και υπεύθυνα, επιδιώκοντας την εξεύρεση μιας ειρηνικής, εθνικά αποδεκτής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, μιας λύσης που να επανορθώνει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη συνταγματική εκτροπή και την εδαφική καταστροφή που με τη βία των όπλων προκάλεσε στο νησί μας η Τουρκία, δήλωσε ο ΓΔ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρέας Μυλωνά στην κηδεία του Γεώργιου Κυριάκου, στην Άλωνα.
Ο Γεώργιος Κυριάκου ήταν στο μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων και τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Κοντεμένου το 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων. Η ταυτοποίηση των οστών του έγινε στη συνέχεια βάσει ανθρωπολογικών εξετάσεων.

Ο κ. Μυλωνάς στον επικήδειό του είπε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι όπως μέσα από την διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κατορθώσουμε να επιτύχουμε τέτοια λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, η οποία να διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του λαού μας σε μια επανενωμένη πατρίδα, με πολιτική και οικονομική σταθερότητα και διασφαλισμένες τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, μια πατρίδα ειρηνική και ευημερούσα.

Σημείωσε ότι οι αγώνες του Γεώργιου Κυριάκου για την υπεράσπιση του Ελληνισμού και της ιδιαίτερης μας πατρίδας και η θυσία του, θα αποτελούν φάρο φωτεινό και παράδειγμα τρανό για όλους εμάς και διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές τις οποίες εκείνος τίμησε και έμπρακτα στήριξε στην πολύ σύντομη ζωή του, στις αρχές, τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες εκείνος αγωνίστηκε και θυσιάστηκε το θλιβερό εκείνο καλοκαίρι του 1974 γιατί αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος απέναντι στον ήρωα Γεώργιο Κυριάκου, απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων ηρώων της Κύπρου.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή ένα ρόλο σταθερότητας

«Τα λόγια του αέρα είναι προσωρινά χρήσιμα για τον πολιτικό που τα εκστομίζει, δεν προσφέρουν όμως καλή ...»
Ai Em  |  09:55

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Η Ντάλια της Λιθουανίας προδίδει αν όχι τα fake news, τουλάχιστον τη fake photo. Άσχημη εικόνα για την ...»
Λευκωσιατης  |  11:51

Τ/κ ΜΜΕ: Ο Τσαβούσογλου πρότεινε λύση δυο κρατών, διαφώνησε ο Ακιντζί

«Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα... όλοι για ύπνο»
ΑΖ  |  08:00

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Πρέπει μέσα μέσα να γελούμε και να θυμούμαστε το επίπεδο αυτούς που μας κυβερνούσαν.»
ΔΗΜΟΣ  |  13:16

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση