ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λιλλήκας: Σπασμωδικές κινήσεις τα μέτρα της Κυβέρνησης για την Υγεία

Έντονη κριτική της Συμμαχίας Πολιτών στην Κυβέρνηση για το ΓεΣΥ

ΚΥΠΕ

Η καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τον τομέα της υγείας, οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και στην πολιτική της Κυβέρνησης να θέλει να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον ακόμα και στον τομέα της υγείας, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Είπε ακόμα ότι τα ημίμετρα, που είχαν εξαγγελθεί για εξάλειψη του φαινομένου με τις λίστες αναμονής αποτελούν σπασμωδικές κινήσεις, δεν λύνουν τα προβλήματα, αντίθετα οδηγούν το ίδιο το Υπουργείο σε αντιπαράθεση με τους ιδιώτες γιατρούς και τους κυβερνητικούς γιατρούς.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι το ΓΕΣΥ είναι η μόνη προϋπόθεση που μπορεί να να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για να απολαμβάνουν των ιατρικών υπηρεσιών, όλες οι ομάδες του πληθυσμού, ανεξάρτητα της εισοδηματικής τους ικανότητας και ανεξάρτητα των όποιων γνωριμιών έχουν σε πολιτικό επίπεδο.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τον Απρίλιο του 2015 είχε εξαγγείλει την πρόθεσή του να συγκαλέσει σύσκεψη υπό τον ίδιο για να αναληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ΓΕΣΥ.

«Έχουν περάσει 14 μήνες από την εξαγγελία του Προέδρου και φαίνεται ότι ο Πρόεδρος δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα της υγείας των πολιτών που είναι ίσως το πλέον καυτό σήμερα και άπτεται του ζητήματος ζωής ή θανάτου – διότι χάνονται και ζωές- στον τομέα της υγείας», ανέφερε.

Αναφέρθηκε σε πολύ σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων και στο τεράστιο πρόβλημα με τις λίστες αναμονής και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την υγεία των Κυπρίων πολιτών.

Καμιά αεροπορική συμφωνία με Τουρκία πριν υλοποιήσει τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις

Δεν πρέπει να υπογραφεί και να εφαρμοστεί καμία συμφωνία με την Τουρκία, εάν η Τουρκία δεν αναγνωρίσει πρώτα την Κυπριακή Δημοκρατία και υλοποιήσει τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τη σύναψη αεροπορικής συμφωνίας.

«Από το δημοσιευμένο κείμενο, έχουμε διαπιστώσει ότι η Κομισιόν απλά θα υπενθυμίσει στην Τουρκία τις υποχρεώσεις που έχει έναντι των κρατών - μελών συμπεριλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υποχρεώσεις που γνωρίζει η Κομισιόν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υλοποιήσει», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Κομισιόν πήρε το πράσινο φως με τη συναίνεση της Κυπριακής Κυβέρνησης και το κείμενο έχει συμφωνηθεί μαζί της.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση