ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέντε Ιουλίου η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ

Κωδικοποιούν τους λόγους της εκλογικής ήττας και προτείνουν εισηγήσεις βελτίωσης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στις πέντε Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η παγκύπρια συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ η οποία έχει ως στόχο τη συζήτηση και κωδικοποίηση των αιτιών της εκλογικής αποτυχίας αλλά και την καταγραφή εισηγητικών προτάσεων ούτως ώστε το κόμμα να επαναφέρει τους χαμένους ψηφοφόρους του και να επανακτήσει την εκλογική δύναμη αλλοτινών εποχών.

Την ημερομηνία της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης αποφάσισε το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ το απόγευμα της Τετάρτης. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την Κεντρική Επιτροπή στις 5 Ιουνίου, καταγράφηκαν από στελέχη κάποιες από τις κύριες αιτίες του χαμηλού εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτές οι τοποθετήσεις, αποτελούν το έγγραφο με το οποίο η ηγεσία του κόμματος θα πάει στη βάση του κόμματος για να συζητήσει τους λόγους της εκλογικής ήττας αλλά και βελτιωτικές προτάσεις. Αυτό το έγγραφο όπως αναφέρεται είναι η πρώτη ύλη για τον διάλογο μεταξύ ηγεσίας και βάσης.

Οι αιτίες

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στελέχη κατά την Κεντρική Επιτροπή κατέγραψαν ως κύρια αίτια του αποτελέσματος την εσωστρέφεια, τις οργανωτικές αδυναμίες, την απουσία θέσεων στην οικονομία αλλά και μία μικρή ομάδα να επικρίνει τον τρόπο διαχείρισης του εθνικού ζητήματος, γύρω από το κεφάλαιο των αποκαλύψεων εγγράφων.

Περιοδεία στη βάση

Τις επόμενες μέρες η ηγεσία του κόμματος πραγματοποιεί διευρυμένες επαρχιακές συσκέψεις, με στόχο τον διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων για την εκλογική ήττα αλλά και για τη βελτίωση της λειτουργίας και της δομής του κόμματος. Σήμερα το βράδυ πραγματοποιείται διευρυμένη σύσκεψη στην Επαρχία Λευκωσίας και Κερύνειας, στις 23 στην Επαρχιακή Πάφου, στις 26 στη Λάρνακα στις 29 στην Αμμόχωστο και στις 30 στη Λεμεσό.

Στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό την 5η Ιουλίου στόχος είναι να υπάρξει η όσο το δυνατό μεγαλύτερη εκπροσώπηση στελεχών και μελών του κόμματος από όλες τις επαρχίες, ούτως ώστε μέσα από τον διάλογο να αποφασιστούν εισηγήσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του κόμματος.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση