ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πολιτικά tweets για την καταστροφή

Εκφράζουν τη λύπη τους για την ανείπωτη τραγωδία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που ξέσπασε στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, η οποία καταγράφει δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, πολιτικοί αρχηγοί και πολιτικοί παίκτες αντέδρασαν άμεσα μπροστά στην καταστροφή είτε παρευρισκόμενοι στο Κέντρο Συντονισμού είτε ενημερώνοντας ή εκφράζοντας τη λύπη τους μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Ήδη αρκετοί ήταν εκείνοι που παρευρέθηκαν στο Κέντρο Συντονισμού και στους τόπους της καταστροφής. Από την κυβέρνηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Παρευρέθησαν, παράλληλα, και βουλευτές, όπως οι Στέφανος Στεφάνου του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου από το ΔΗΚΟ.

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπήρξε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πρώτου αδικοχαμένου πυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, υποσχόμενος πως η πολιτεία θα σταθεί αρωγός, όπως επίσης και τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές. Δεν παρέλειψε μέσω του λογαριασμού του να ενημερώνει τους πολίτες για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και της συνεργασίας με Ελλάδα και Ισραήλ.

Ενημέρωση για τις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημερώνοντας για τη συνεργασία με το Ισραήλ και τη συνεργασία της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάσβεση της φωτιάς.

Εθελοντισμός από το ΑΚΕΛ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον λογαριασμό του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ για να συνεισφέρει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Ως ΑΚΕΛ είμαστε έτοιμοι και μέσα από κινητοποίηση να συνεισφέρουμε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο Άντρος Κυπριανού.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε τον συγκλονισμό του για τον θάνατο του πυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, αλλά και τις ευχαριστίες του για την άμεση βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ, η Βρετανία και η Ελλάδα για την πυρόσβεση.

Πολλοί ήταν οι πολιτικοί οι οποίοι εξέφρασαν τη λύπη τους για την τραγωδία. «Μόνο θλίψη μπορούμε να εκφράσουμε τέτοιες ώρες» ήταν η τοποθέτηση μέσω twitter του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Τι κρίμα δεν το χωράει ο νους. Καλό παράδεισο! Ήρωες ας τους τιμήσουμε όπως τους αρμόζει. Κι αυτούς και τις οικογένειές τους» έγραψε ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

«Ως τώρα γνωρίζαμε μαύρους Ιούληδες και Αυγούστους. Τώρα έχουμε και μαύρο Ιούνη, Θλίψη και πόνος για τους δύο ήρωες νεκρούς και τη μάνα γη» ήταν η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία «Κρίμα. Άδικο. Μαυροφορεί άλλη μια οικογένεια ενός αδικοχαμένου ανθρώπου. Μαύρισε η ψυχή μας. Σεβασμό και στήριξη στην οικογένεια».

«Σε ευχαριστούμε Αντρέα Σοφοκλέους σε ευχαριστούμε γιατί μας θύμισες ότι υπάρχουν ακόμα ήρωες» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση