ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: Πολιτικές ευαισθησίες εμποδίζουν τη συνεργασία

Πρόοδο στα κεφάλαια που συζητούνται βλέπει ο Ακιντζί

ΚΥΠΕ

Υπάρχει πρόοδος στα τέσσερα κεφάλαια που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις είπε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε δήλωσή του μετά τη σημερινή συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών.

Οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, επικεντρώνονται στις διαφωνίες που υπάρχουν σε αυτά.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου και σε αυτή θα συζητηθεί το περιουσιακό, στο οποίο, όπως ανέφερε, παρά τις συγκλίσεις υπάρχουν κάποιες διαφωνίες.

Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν συνολικά έξι συναντήσεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι συναντήσεις των διαπραγματευτών, είπε.
Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε πως κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν για τις συμφωνίες μεταξύ των δύο ομοσπόνδων πολιτειών και μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβερνήσεως και ομόσπονδων πολιτειών. Πρόσθεσε πως ήδη υπάρχουν πολλές συγκλίσεις που επιβεβαιώθηκαν σήμερα.

Όπως ανέφερε ήταν η πρώτη φορά που συζητήθηκε σε επίπεδο ηγετών η αρμοδιότητα των ομοσπόνδων πολιτειών να συνάπτουν συμφωνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, στη σημερινή συνάντηση ο ίδιος εξέφρασε λύπη που δεν υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ το ίδιο, είπε, έγινε και πριν από 20 χρόνια με την πυρκαγιά στον Πενταδάκτυλο, κάτι που προκαλεί απογοήτευση στις δύο κοινότητες, ανέφερε.

Ο λόγος γι` αυτό, πρόσθεσε, είναι το κυπριακό πρόβλημα το οποίο δημιουργεί «πολιτικές ευαισθησίες» και εμποδίζει τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων ακόμα και σε τέτοιες μεγάλες καταστροφές. Τέτοιες στάσεις, συμπλήρωσε, δεν είναι ορθές και τα πολιτικά εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση