ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για υπεκφυγές και αργοπορία κατηγορεί το ΑΚΕΛ τον Ιωνά Νικολάου

Ερωτήματα για ποια μέτρα λήφθησαν γύρω από την πολλαπλή δολοφονία θέτει το ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για αργοπορία και υπεκφυγή κατηγορεί το ΑΚΕΛ τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου διερωτώμενος ποια μέτρα λήφθησαν από τον υπουργό, δεδομένων όσων προηγήθηκαν με απόπειρες και άλλες δολοφονίες. Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, «η αργοπορημένη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης συνιστά υπεκφυγή. Ο κ. Νικολάου -στο παρελθόν- σε λιγότερης σημασίας ζητήματα, όπως για παράδειγμα τη δραπέτευση καταδίκου, ζητούσε παραίτηση υπουργού Δικαιοσύνης. Έπρεπε να πούμε ότι κρύβεται για να αναγκαστεί να τοποθετηθεί δύο μέρες μετά το πολλαπλό φονικό, απλώς για να πει ότι διεξάγεται έρευνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Το εύλογο ερώτημα "ποια μέτρα προστασίας λαμβάνονταν δεδομένων όσων προηγήθηκαν με απόπειρες και άλλες δολοφονίες" αφορά σε αποφάσεις και εκτιμήσεις του Υπουργείου του και αναμένουμε υπεύθυνη απάντηση. Γιατί δεν υπήρχε αυξημένη αστυνόμευση για πρόληψη του εγκλήματος; Διότι και η κρίση του κ. Νικολάου είναι υπό κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανού.

«Πέραν όμως τούτου, ο κ. Υπουργός δεν έχει πολιτική άποψη επί των υπολοίπων ερωτημάτων μας; Τι γύρευαν οι αστυνομικοί με τον επιχειρηματία; Γιατί οπλοφορούσαν σε κοινωνική συνεύρεση; Ποια ασφάλεια μπορούν να νιώθουν οι πολίτες όταν σε δημόσιο χώρο και σε δημόσια θέα γίνονται εκτελέσεις και φόνοι;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση