ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο ο Έλληνας Πρόεδρος (upd)

Ολιγοωρη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου για την αδελφοποίηση των συλλόγων «Ελπίδα»

ΚΥΠΕ

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης των συλλόγων: "Ελπίδα" για παιδιά με καρκίνο Κύπρου και Ελλάδας".

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι με την αδελφοποίηση έχει επισφραγιστεί η κοινή προσπάθεια Κύπρου και Ελλάδας για καταπολέμηση του παιδικού και εφηβικού καρκίνου. Φέτος εξάλλου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη δημιουργία του ιδρύματος Ελπίδα, διάστημα στο οποίο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος έχουν ιαθεί μέχρι και το 80% των παιδιών με καρκίνο ή λευχαιμία. 

«Πρόκειται για έναν άθλο, στον οποίο, όμως, δεν επαναπαυόμαστε. Μπορούμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις επιτυχείς θεραπείες, μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους και στήριξη τους στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη, εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η προσφορά των δύο αδελφοποιημένων ιδρυμάτων στα οποία ηγείστε, θα είναι καθοριστική.

Χαιρέτισε δε την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου η οποία, όπως ανέφερε, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των δύο κρατών μας να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να πετύχει ο στόχος και ο σκοπός, συνενώνοντας δυνάμεις να αυξήσουμε την ελπίδα και οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ιδρύματα οπωσδήποτε πρέπει να τύχουν επιβράβευσης.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την ετοιμότητα του να ενισχύσει την κοινή προσπάθεια με όλα τα μέσα. 

«Σήμερα, οι δύο «Ελπίδες» αδελφοποιούνται, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα: της ένωσης σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο και για τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών».

Ευχήθηκε όπως το παράδειγμα αυτό ξεπεράσει τα σύνορα Κύπρου και Ελλάδας και γίνει συμβολισμός του Ελληνισμού.

«Είναι προσφορά προς τον δυτικό πολιτισμό, τον ευρωπαϊκό πολιτισμό,, επισήμανε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο οποίος είναι περισσότερο κρίσιμος από κάθε άλλη φορά.»

Ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο ενώ το απόγευμα, θα αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου.

Αυτή την ώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και Προκόπης Παυλόπουλος παρακάθονται σε γεύμα στο Προεδρικό προς τιμήν του Ελληνα Προέδρου.

Ο κ. Παυλόπουλος αναχωρεί για την Αθήνα αμέσως μετά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Δήμου Μόρφου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση