ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταργούνται οι στρατιωτικές παρελάσεις στα κατεχόμενα

Στις 20 Ιουλίου, η τελευταία παρέλαση βάσει του παλαιού πλαισίου

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Kıbrıs Postası η τ/κ ηγεσία ετοιμάζεται να λάβει μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία επιφυλάσσει αντίκτυπο στο Κυπριακό σε συμβολικό επίπεδο. 

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα μεταδίδει την πληροφορία ότι η τ/κ ηγεσία προχωρά στην κατάργηση και στην αλλαγή του φόρματ των στρατιωτικών παρελάσεων και των δημόσιων εορτασμών και εκδηλώσεων στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής.
Στις 20 Ιουλίου, για τελευταία φορά, η προγραμματισμένη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πλαίσιο που ίσχυε εδώ και δεκαετίες. Από αυτή την ημερομηνία και μετά το φόρματ των εορτασμών θα αλλάξει.

Συγκεκριμένα, σταδιακά, ο ρόλος του στρατού στις παρελάσεις θα περιοριστεί. Η «κυβέρνηση» μελετά νέα σχέδια για εναλλακτικούς σχεδιασμούς. Αυτό υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα. Έτσι στην νέα περίοδο, στις εορτές στα κατεχόμενα αντί στρατιωτικές παρελάσεις θα βλέπουμε συναυλίες και διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες θα λαμβάνει μέρος η νεολαία.

Η τ/κ ηγεσία τονίζει ότι η νέα πρωτοβουλία λαμβάνεται για να περιοριστούν τα δημόσια έξοδα και για να αναπτυχθούν νέοι οδοί επικοινωνίας με τον λαό.

Στα πλαίσια της νέας πρωτοβουλίας τροποποιείται και το καθεστώς κατάθεσης στεφανιών. Από τώρα και στο εξής, μόνο ο ηγέτης της κοινότητας θα καταθέτει στεφάνια. Παράλληλα, θα περιοριστούν τα επίσημα δείπνα και οι επίσημες εκδηλώσεις.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση