ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νεοφύτου: Πρόοδος σε αρκετά κεφάλαια του Κυπριακού

Οι διαφορές παραμένουν τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι επόμενοι μήνες για το Κυπριακό θα είναι σημαντικοί, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εκφράζοντας επίσης την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και δυναμική επιτάχυνσης.

Στο περιθώριο συνάντησής του με τους παλιούς μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε δύο αναγνώσεις των τελευταίων γεγονότων στην Τουρκία. Η μια, ανέφερε είναι η έπαρση του νεοσουλτάνου να φτάσει σε τέτοια ακραία κατάσταση που να τα τορπιλίσει όλα, ενώ όπως είπε, υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση ότι ένα απόλυτα κυρίαρχος σουλτάνος θα ήθελε να δείξει μια καλή εικόνα στη διεθνή κοινότητα. Είπε ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε της μιας ούτε της άλλης σχολής και ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν οι πολιτικές τους θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε σχέση με τις συνομιλίες είπε ότι έχει καταγραφεί μια πρόοδος σε αρκετά κεφάλαια, ωστόσο την ίδια ώρα μένουν και ουσιαστικές διαφορές σε σημαντικά κεφάλαια όπως στο περιουσιακό, το εδαφικό και τα θέματα της ασφάλειας.

«Ξεκάθαρο το μήνυμά μας, πως αν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση του Κυπριακού, την οποία επιδιώκουμε, την οποία θέλουμε και για μας είναι και παραμένει εθνική προτεραιότητα», ανέφερε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση