ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τ/κ Δεξιά ζητά σχέδιο δράσης για την ΑΟΖ

Ζητούν αποφασιστική στάση από τον Ακιντζί στα κατεχόμενα

Οι τελευταίες πρωτοβουλίες, αποφάσεις και κινήσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης στην ΑΟΖ έχουν θορυβήσει την τουρκική πρωτεύουσα και την τουρκοκυπριακή Δεξιά.

Όπως ενημέρωσε τους αναγνώστες της η «Κ» το απόγευμα της Τρίτης, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε στην Λευκωσία και σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ένα νέο μήνυμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΟΖ. Η Άγκυρα ξεκαθαρίζει την διαφωνία της με τους τελευταίους χειρισμούς της Λευκωσίας και αφήνει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη και πρόθυμη να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της τ/κ κοινότητας.

Ζητούν αποφασιστική στάση από τον Ακιντζί

Το νέο μήνυμα της Άγκυρας αναπτερώνει το ηθικό της δεξιάς παράταξης στα κατεχόμενα. Σχεδόν ταυτόχρονα με το μήνυμα της Άγκυρας, υψηλόβαθμα στελέχη της τ/κ Δεξιάς ζητούν από την ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί να τηρήσει αποφασιστική στάση στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Ένα από τα στελέχη της τ/κ Δεξιάς, το οποίο στέλνει προειδοποίηση στον κ. Ακιντζί, είναι ο Ερσίν Τατάρ. Ο «βουλευτής», σε νέα δημόσια τοποθέτηση του, ασκεί κριτική στην ε/κ πλευρά. Παράλληλα, ζητά από την ηγεσία του κ. Ακιντζί να ορθώσει το ανάστημα της στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Τ/κ σχέδιο δράσης για την ΑΟΖ

Η «Κ» πληροφορείται ότι ο κ. Τατάρ δεν είναι το μοναδικό στέλεχος της τ/κ Δεξιάς που εστιάζει την προσοχή του στο ζήτημα της ΑΟΖ. Η «πρωθυπουργία» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και ο Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν είναι έτοιμος να συζητήσει το όλο θέμα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες εξελίξεις παρακολουθεί και το «Υπουργείο Εξωτερικών», το οποίο την τελευταία περίοδο ξεχωρίζει με την εθνικιστική και λαϊκιστική ρητορική του.

Καλά ενημερωμένες πηγές από τους κόλπους της εθνικιστικής παράταξης της τ/κ Δεξιάς αναφέρουν στην «Κ» ότι στην νέα περίοδο ο απώτερος στόχος της τ/κ πλευράς θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σχεδίου δράσης, το οποίο θα συμφωνήθεί από κοινού με την Άγκυρα. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν την εντατικοποίηση της συζήτησης γύρω από την ΑΟΖ κατά τους επόμενους μήνες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση