ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταγγέλλει το Προεδρικό για διαρροές εγγράφων η ΕΔΕΚ

Για επιλεκτική αντίδραση της κυβέρνησης στις διαρροές μιλά η ΕΔΕΚ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με αφορμή ρεπορτάζ στον κυριακάτικο Πολίτη για τις μέχρι τώρα συγκλίσεις και αποκλίσεις στο κυπριακό, η ΕΔΕΚ καταγγέλλει εκ νέου την κυβέρνηση για διαρροές εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, τα στελέχη έχουν μελετήσει το δημοσίευμα στη «φιλοκυβερνητική εφημερίδα» και κατέληξαν ότι στηρίζεται στο γραπτό κείμενο με βάση του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους προέδρους και εκπροσώπους των κομμάτων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου.

Σε ένα μήνα δύο διαρροές

Στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ επισημαίνει πως πέραν του πρόσφατου δημοσιεύματος, διαρροές υπήρξαν ακόμα μία φορά τον ίδιο μήνα, με την κυβέρνηση να μην αντιδρά. «Λίγες βδομάδες προηγουμένως, στις 4 Ιουλίου 2016, το Προεδρικό διέρρευσε στις κυπριακές εφημερίδες και το περιεχόμενο της εμπιστευτικής επιστολής που θα λάμβαναν οι αρχηγοί των κομμάτων για τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου προτού οι αρχηγοί παραλάβουν τη συγκεκριμένη επιστολή» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για να συμπληρωθεί πως «μέσα σε ένα περίπου μήνα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο διαρροές από το Προεδρικό τις οποίες αντιμετωπίζει με ύποπτη σιωπή».

Αντίθετα όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, για διαρροές εγγράφων γύρω από τη διαφθορά στην αστυνομία ή τη μεταβίβαση μαθητών στην Τραπεζούντα, υπήρξε έντονη αντίδραση από τους Υπουργούς της κυβέρνησης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αντίδραση του Προεδρικού μπροστά στις αποκαλύψεις του Μαρίνου Σιζόπουλου τον περασμένο Μάρτιο.

«Τον περασμένο Μάρτιο, το Προεδρικό αντέδρασε επίσης έντονα για τις δήθεν διαρροές από έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου, στη βάση της ενημέρωσης της οποίας είχε στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, για να αποκαταστήσει τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ομιλία του στη Βουλή είχε παραπληροφορήσει για σημαντικές πτυχές του Κυπριακού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η επιλεκτική αντίδραση του Προεδρικού σε ‘διαρροές’» καταλήγει η ΕΔΕΚ «επιβεβαιώνει πως αυτό που ενοχλεί τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του δεν είναι η ουσία των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά ο φόβος μήπως και ξεσκεπαστούν τα σκάνδαλα που μας ντροπιάζουν διεθνώς».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση