ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποσείει από τον ΔΗΣΥ το ζήτημα των αποσπάσεων ο Αβέρωφ

Ο συναγερμικός Πρόεδρος πρόλαβε και ενέγραψε το θέμα πρώτος στη Βουλή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Νέος πονοκέφαλος προέκυψε στα ανώτατα δώματα της Πινδάρου, μετά και από την αποκάλυψη του «Φιλελευθέρου» για ευνοϊκή απόσπαση μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης διερεύνησε υπόθεση κατά την οποία το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να δρομολόγησε σιωπηρά την απόσπαση μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες χωρίς να προκηρυχθεί καν η θέση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, μετά την αποκάλυψη του θέματος, το Υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκε να προκηρύξει τη θέση και μεταξύ των 11 υποψηφίων επιλέγηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για απόσπαση στις Βρυξέλλες, καθώς στην προφορική εξέταση ήταν η μόνη που αξιολογήθηκε ως εξαίρετη.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής απέρριψε τα περί βολέματος σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επιλέγηκε μέσα από ανοιχτή διαδικασία η οποία ήταν και αξιοκρατική και διάφανη.

Δεν ήξερε ο ΔΗΣΥ

Κύκλοι πέριξ της Πινδάρου αναφέρουν πως δεν είχαν ιδέα για τη διαδικασία που προηγήθηκε της απόσπασης του εν λόγω προσώπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες και ξεκαθαρίζουν πως δεν υπήρχε η όποια εμπλοκή του κόμματος. Είναι για αυτό που ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πρόλαβε το ΑΚΕΛ και ενέγραψε το θέμα στη Βουλή για συζήτηση. Όπως αναφέρεται από κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θέλησε να εγγραφεί το ζήτημα στη Βουλή, ούτως ώστε να διαφανεί η μη εμπλοκή του κόμματος στην όλη διαδικασία.

«Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και εμάς και την κοινή γνώμη και εμείς μέσα από τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου θέλουμε να εξετάσουμε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις τις διαδικασίες, τα κριτήρια και πόσο αναγκαίες είναι κάποιες θέσεις για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες» ανέφερε στη Βουλή ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσθεσε πως η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί στο θέμα των αποσπάσεων στο εξωτερικό και εξέφρασε τη θέση ότι θα πρέπει να μπουν με τη συνεργασία της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας συγκεκριμένα κριτήρια τόσο για τις ανάγκες όσο και για τον τρόπο αξιολόγησης και επιλογής αυτών των ατόμων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση