ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Ενώπιον Ελέγχου η απόσπαση της δασκάλας στις Βρυξέλλες

Γίνεται λόγος για ευνοϊκή απόσπαση, καθώς είναι μέλος του ΠΓ του ΔΗΣΥ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου θα συζητηθεί το πρωί της Τρίτης το ζήτημα που προέκυψε με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή σχετικά με τη διαδικασία απόσπασης δασκάλας και μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά την αποκάλυψη του θέματος, το Υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκε να προκηρύξει τη θέση και μεταξύ των 11 υποψηφίων επιλέγηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για απόσπαση στις Βρυξέλλες, καθώς στην προφορική εξέταση ήταν η μόνη που αξιολογήθηκε ως εξαίρετη.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής πάντως απέρριψε τα περί βολέματος σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επιλέγηκε μέσα από ανοιχτή διαδικασία η οποία ήταν και αξιοκρατική και διάφανη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πρόλαβε το ΑΚΕΛ και ενέγραψε το θέμα στη Βουλή για συζήτηση και αυτό αναμένεται να συζητηθεί το πρωί της Τρίτης στην Ελέγχου.

«Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και εμάς και την κοινή γνώμη και εμείς μέσα από τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου θέλουμε να εξετάσουμε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις τις διαδικασίες, τα κριτήρια και πόσο αναγκαίες είναι κάποιες θέσεις για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες» ανέφερε κατά την εγγραφή του θέματος ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσθεσε πως η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί στο θέμα των αποσπάσεων στο εξωτερικό και εξέφρασε τη θέση ότι θα πρέπει να μπουν με τη συνεργασία της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας συγκεκριμένα κριτήρια τόσο για τις ανάγκες όσο και για τον τρόπο αξιολόγησης και επιλογής αυτών των ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση