ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν αναμένει πρόοδο η Τ/κ Δεξιά

Υπέρ σύγκλισης πενταμερούς διάσκεψης πρώην διαπραγματευτές της Τ/κ πλευράς

Την στιγμή που ξεκινούν οι σημαντικές επαφές για το Κυπριακό στην Νέα Υόρκη, η τουρκοκυπριακή Δεξιά μοιράζεται την δική της οπτική γωνία σχετικά με την πορεία των συνομιλιών. 

Δυο πρώην διαπραγματευτές της τ/κ ηγεσίας, συνεργάτες του πρώην ηγέτη της τ/κ κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου, ξεκαθαρίζουν ότι δεν αναμένουν πρόοδο στις συνομιλίες της Νέας Υορκης.

Ο Εργκιούν Ολγκούν διαπιστώνει ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει αλλάξει την γραμμή της στο Κυπριακό. Κατά την άποψη του, η ε/κ πλευρά επιχειρεί να επιβληθεί στην τ/κ κοινότητα. «Ενδέχεται να παραμείνουμε αντιμέτωποι με μια απογοήτευση, όπως συνέβη και στο παρελθόν», τονίζει ο κ. Ολγκούν.

Σε ότι αφορά τον ενδεχόμενο νέο ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις συνομιλίες, ο κ. Ολγκούν τονίζει ότι στην νέα περίοδο ο Γενικός Γραμματέας δεν πρόκειται να αναλάβει το καθήκον της εκπλήρωσης των «κενών» στις συνομιλίες.
Απαισιοδοξία εκφράζει και ο Οσμάν Έρτουγ, ο οποίος αναφέρεται στην σημασία της αναβάθμισης του ρόλου του ΟΗΕ στις συνομιλίες. Η τ/κ πλευρά ζητά την προσωπική παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα, τονίζει ο κ. Έρτουγ.

Στην συνέχεια, ο κ. Έρτουγ προσθέτει τα εξής: «Μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει μια νέα εξέλιξη στις συνομιλίες. Άλλωστε ο Γενικός Γραμματέας συμμετάσχει στις συνομιλίες δια μέσου του αντιπροσώπου του».
Ο κ. Έρτουγ τάσσεται υπέρ της σύγκλισης της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση