ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Χάρης άναψε τα αίματα μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για την οικονομία

Αφορμή η δήλωση του ΥΠΟΙΚ ότι η κυβέρνηση έδιωξε την Τρόικα που έφερε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για την οικονομία, με τα δύο κόμματα να ανταλλάζουν βαρετούς χαρακτηρισμούς για το ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση της οικονομίας. Αφορμή για την έντονη αντιπαράθεση η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, πως « η κυβέρνηση με τις προσπάθειες όμως πάνω από όλα των συμπολιτών μας και των επιχειρήσεων του τόπου μας, απάλλαξε την Κύπρο από την παρουσία της Τρόικας που έφερε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ».

Το ΑΚΕΛ έριξε αμέσως το γάντι, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο αποτελεί για τον Χάρη Γεωργιάδη το ιδεολογικό του μανιφέστο και τον ΔΗΣΥ να απαντά στο ΑΚΕΛ πως μία κυβέρνηση που παρέδωσε ένα κράτος στα αποκαϊδια, πρέπει να είναι πιο προσεκτικό όταν αναφέρεται στα της οικονομίας.

Το ιδεολογικό μανιφέστο του Χάρη

Η δήλωση του Χάρη Γεωργιάδη, ήταν αρκετή για να ρίξει λάδι στη φωτιά μεταξύ των δύο κομμάτων και να αρχίσει στα ξαφνικά ένας πόλεμος ανακοινώσεων. «Είναι τραγελαφικό αυτός που θεωρεί το μνημόνιο ιδεολογικό μανιφέστο της κυβέρνησης να πανηγυρίζει πως τάχα απαλλαχθήκαμε από την Τρόικα.Την Τρόικα στην Κύπρο την έφεραν οι Τράπεζες, που ο ΔΗΣΥ και οι συνοδοιπόροι του κάλυπταν με πάθος. Η ατάκα του Αβέρωφ Νεοφύτου περί των «καλύτερων τραπεζιτών του κόσμου» θα τους συνοδεύει ως σφραγίδα εκείνης της περιόδου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Οι τσιλιαδόροι… στο Κελλάκι!

Άμεση ήταν η απάντηση του ΔΗΣΥ, απέναντι στην τοποθέτηση του ΑΚΕΛ. «Είναι τραγελαφικό το ΑΚΕΛ να εμφανίζεται και ως επικριτής για τα της Οικονομίας.Το κόμμα, η διακυβέρνηση του οποίου μας οδήγησε προ χρεοκοπίας και στην αγκαλιά της Τρόικας. Το ΑΚΕΛ, το οποίο έψαχνε τους τσιλιαδόρους των τραπεζών σε σαλόνια στην Λευκωσία και οι οποίοι τελικά βρέθηκαν στο Κελλάκι. Το κόμμα το οποίο διόρισε τρεις τραπεζίτες στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Κόμμα που παρέλαβε ένα κράτος ευημερίας και παρέδωσε ένα κράτος στα αποκαΐδια, με χιλιάδες άνεργους και χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις υπό πτώχευση.Κυρίως αυτό το κόμμα, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικό όταν αναφέρεται στα της Οικονομίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Οι έπαινοι στον Καζαμία και ο ρόλος του Σαρρή

«Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ εκλέγηκε δεσμευόμενη ότι δεν θα κάνει κούρεμα καταθέσεων γιατί αυτό θα κατέστρεφε την οικονομία. Παρόλα αυτά, πρότεινε και επέβαλε το κούρεμα καταθέσεων τα καταστροφικά αποτελέσματα του οποίου βιώνει μέχρι σήμερα η κοινωνία» ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ.

«Μια και μιλάμε για Υπ. Οικ. της προηγούμενης κυβέρνησης, θυμίζουμε τους επαίνους που επιδαψίλευσε ο ΔΗΣΥ στον Κίκη Καζαμία. Θυμίζουμε επίσης ότι ο Υπ. Οικ. της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού που κούρεψε τις καταθέσεις, ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της χρεοκοπημένης Λαϊκής Τράπεζας, κ. Μιχάλης Σαρρής» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση